Bu çalışmada; et ürünlerinin nihai alıcı ile buluştuğu marketlerde, üretici/pazarlamacı işletmeler tarafından yaygın kullanılan ve ürün örneklerinin denemek üzere alıcılara sunulduğu bir satış tutundurma aracı olan “ürün tadım panellerinin” tüketicilerin marka ve üretici ile ilgili algıları üzerinde bir etkisinin olup olmadığını ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışmanın amacına ulaşabilmek için tat panellerin bulunduğu marketler ve tat panelsiz marketler olmak üzere iki ayrı sorgu ortamı belirlenmiş ve bireylerden görüş alındığı bir tanımlama araştırması yapılmıştır. Araştırma sonunda, sorgu türlerine bağlı olarak markadan haberdar olma durumu, markaya bağlı çağrışımlar, başka markalarla ilişkilendirilmesi, marka geçmişi, üretici firma ile ilgili görüşlerin anlamlı bir şekilde farklılık gösterdiği saptanmıştır
This study aims to explore that whether or not product taste panels as a sales promotion tool have an effect on consumers’ perceptions about brand name and producer. To carry out this study, two types of questionnaires have been developed and two types of places have been determined. These are the markets with taste panels and without taste panels. In this study it is find out that there is statistically difference between two groups about brand awareness. It means that the consumers who answered questionnaires where taste panels have been set up is more aware of abut the brand than the consumers who answered questionnaires where taste panels have not been set up
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Sayı: 2 |