BibTex RIS Kaynak Göster

E-TRANSFORMATION İN HUMAN RESOURCES MANAGEMENT

Yıl 2007, Cilt: 9 Sayı: 1, 159 - 168, 01.06.2007

Öz

Humarı Resources Management (HRM) gains in meaning for organizations
more and more in today 's vvorld of increased competition. To obtain and sustain
advantage against competitors recpıires the development of fundamental skills
such as adaptation to change and learning ability. This, in turn, is possible only
if corporations have employees with the necessaty knowledge and skills.
Employees are considered as one of the most important resoıırces of the
corporation, and comprehensive ejforts are made to manage these resoıırces as
effectively as possible. As in other management approaches, information
technologies provide signifıcant utility potentials in HRM as well. in many
researches, information technologies are regarded only as supporting elements
for HRM, and functional transformations in HR are overlooked. in this article.
first the transition process from personnel management to HRM is handled, then
the main objectives of the HRM are examined. İn the third part, the utility
potentials of information technologies in HRM and changes caused by these
technologies are evaluated regarding the main functions and applications in
HRM. Conclusions constitute the lastpart of the article.

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM

Yıl 2007, Cilt: 9 Sayı: 1, 159 - 168, 01.06.2007

Öz

İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY), rekabetin gittikçe sertleştiği günümüzde örgütler için önemini daha da arttırmaktadır. Rakiplere karşı avantaj elde etmek ve bunu sürdürmek, değişim ve öğrenme gibi temel yeteneklerin geliştirilmesini gerektirmekte, bu ise çalışanların gerekli bilgi ve becerilere sahip olmasıyla mümkün olmaktadır. Çalışanlar kurumların sahip olduğu en önemli kaynaklardan biri olarak değerlendirilmekte, bu kaynakların en verimli şekilde yönetimi için kapsamlı çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Diğer yönetim anlayışlarında olduğu gibi, İKY anlayışında da enformasyon teknolojileri önemli fayda potansiyelleri sunmaktadır. Birçok araştırmada, enformasyon teknolojileri İKY bağlamında yalnızca destekleyici unsurlar olarak değer­lendirilirken, insan kaynakları alanında yaşanan fonksiyonel dönüşümler gözden kaçırılmaktadır. Bu makalede öncelikle personel yönetiminden İKY’ye geçiş süreci ele alınmakta, ardından İKY’deki temel hedefler incelenmektedir. Üçüncü bölümde enformasyon teknolojilerinin İKY’deki fayda potansiyelleri ve neden olduğu değişimler, insan kaynaklarındaki başlıca işlevler ve uygulamalar bağlamında değerlendirilmektedir. Makalenin son bölümünü sonuç bölümü oluşturmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47TV35NB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yücel Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, Y. (2007). İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 9(1), 159-168.
AMA Yılmaz Y. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Haziran 2007;9(1):159-168.
Chicago Yılmaz, Yücel. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 9, sy. 1 (Haziran 2007): 159-68.
EndNote Yılmaz Y (01 Haziran 2007) İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 9 1 159–168.
IEEE Y. Yılmaz, “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM”, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, ss. 159–168, 2007.
ISNAD Yılmaz, Yücel. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM”. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 9/1 (Haziran 2007), 159-168.
JAMA Yılmaz Y. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;9:159–168.
MLA Yılmaz, Yücel. “İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2007, ss. 159-68.
Vancouver Yılmaz Y. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE E-DÖNÜŞÜM. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;9(1):159-68.