BibTex RIS Kaynak Göster

In Current Situation and Supporting Policies Point of View, Comparison of Aquaculture Production of Turkey and European Union

Yıl 2013, Sayı: 3, 76 - 99, 01.09.2013

Öz

This research is determined the effective factors of consumption
habits of red meat and meat products in 380 households in Amasya province.
Households in this province were investigated and data were collected by a
survey method in March and April 2012. This research also examined factors
in these households such as: consumers' income, food expenditures, consumption quantities, decision-making and purchasing processes. The
mean age of the consumers was 40,03 years of age and the average
household population was calculated as 3,94. Households were investigated
according to three different income groups. Households’ income was
calculated as 2 026 TL per month. 21,07% of this is food expenditure of
households. Average monthly food expenditure was 426,96 TL. According to
the research findings, it is found that red meat consumption per capita was
4.09 kg/year. The most preferred types of red meat were veal (64.84%), beef
(19.68%) and mutton (7.42%). While 49,03% of consumers think that red
meat is expensive, 36,45% of consumers think it is normal. According to the
research results, it is defined that consumers could not consume the required
amount of red meat for a healthy diet. Consumers prefer chicken as an
alternative to red meat

Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler

Yıl 2013, Sayı: 3, 76 - 99, 01.09.2013

Öz

Bu araştırmada, Amasya ili merkez ilçede yaşayan 380 hanehalkından 2012 yılı Mart ve Nisan aylarında yapılan anketlerle elde edilen veriler yardımıyla, kırmızı et ve et ürünleri tüketim alışkanlıkları ile bunları etkileyen faktörler incelenmiştir. Aynı zamanda, Amasya ili merkez ilçedeki hanehalkının kırmızı et tüketicilerinin gelir seviyesi, gıda harcamaları, kırmızı et tüketim miktarları, karar alma ve satın alma süreçleri ele alınmıştır. Araştırmaya katılan tüketicilerin ortalama yaşı 40,03 yıl ve ortalama hanehalkı genişliği 3,94 kişi olarak hesaplanmıştır. Hanehalkları üç farklı gelir grubuna göre incelenmiştir. Hanehalklarının ortalama aylık gelirleri 2 026 TL’dir. Bu gelirin yaklaşık %21,07’sini gıda harcamalarına ayırmaktadırlar. Tüketicilerin ortalama aylık gıda harcamaları 426,96 TL olarak hesaplanmıştır. Araştırma bulgularına göre, kişi başına kırmızı et tüketimi 4,09 kg/yıldır. En çok tercih edilen kırmızı et çeşitleri, dana eti (%64,84), sığır eti (%19,68) ve koyun etidir (%7,42). Tüketicilerin %49,03’ü kırmızı eti pahalı, %36,45’i ise normal bulmaktadır. Araştırma sonucunda; ekonomik nedenlerle tüketicilerin sağlıklı beslenme için gerekli miktarda kırmızı et tüketemediği belirlenmiştir. Tüketicilerin kırmızı ete alternatif olarak tavuk etini tercih ettiği tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA56BG55DG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halil Kızılaslan Bu kişi benim

Savaş Nalinci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kızılaslan, H., & Nalinci, S. (2013). Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(3), 76-99.
AMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. Eylül 2013;(3):76-99.
Chicago Kızılaslan, Halil, ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları Ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 3 (Eylül 2013): 76-99.
EndNote Kızılaslan H, Nalinci S (01 Eylül 2013) Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 3 76–99.
IEEE H. Kızılaslan ve S. Nalinci, “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler”, GBAD, sy. 3, ss. 76–99, Eylül 2013.
ISNAD Kızılaslan, Halil - Nalinci, Savaş. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları Ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 3 (Eylül 2013), 76-99.
JAMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013;:76–99.
MLA Kızılaslan, Halil ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları Ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 3, 2013, ss. 76-99.
Vancouver Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Kırmızı Et Tüketim Alışkanlıkları ve Kırmızı Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013(3):76-99.