BibTex RIS Kaynak Göster

Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler

Yıl 2013, Sayı: 5, 61 - 75, 01.12.2013

Öz

Bu araştırmada, Amasya ili merkez ilçede yaşayan 380 hanehalkından elde edilen veriler yardımıyla, balık eti tüketim alışkanlıkları ile bunları etkileyen faktörler incelenmiştir. Aynı zamanda, Amasya ili merkez ilçedeki hanehalkının balık eti tüketicilerinin gelir seviyesi, gıda harcamaları, balık eti tüketim miktarları, karar alma ve satın alma süreçleri ele alınmıştır. Araştırma bulgularına göre, kişi başına balık eti tüketimi 5,06 kg/yıldır. En çok tercih edilen deniz balığı çeşidi hamsidir (%77,88). En çok tercih ettiği tatlı su balığı çeşidi ise alabalıktır (%54,73). Balık eti tüketenlerin %60,61’i fiyatların normal olduğunu, %30,91’i ise pahalı olduğunu düşünmektedir. Araştırma sonucunda; ekonomik nedenlerle tüketicilerin sağlıklı beslenme için gerekli miktarda balık eti tüketemedikleri belirlenmiştir.

The Fish Meat Consumption Habits of Households and The Factors Affecting Their Fish Meat Consumption in the Province of Amasya

Yıl 2013, Sayı: 5, 61 - 75, 01.12.2013

Öz

This research is determined the effective factors of consumption
habits of fish meat in 380 households in Amasya province. Households in this
province were investigated and data were collected by a survey method. This
research also examined factors in these households such as: consumers' income,
food expenditures, consumption quantities, decision-making and purchasing
processes. According to the research findings, it is found that fish meat
consumption per capita was 5.06 kg/year. The most preferred types of sea fish
were anchovy at 77.88%. Also the most preferred of freshwater fish was trout
(54.73%). While 60,61% of consumers think that fish meat is a normal price;
30,91% of consumers think it is expensive. According to the research results, it
is defined that consumers could not consume the required amount of poultry for
a healthy diet. Consumers prefer fish meat as an alternative to poultry.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA25NC38SU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halil Kızılaslan Bu kişi benim

Savaş Nalinci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Kızılaslan, H., & Nalinci, S. (2013). Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(5), 61-75.
AMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. Aralık 2013;(5):61-75.
Chicago Kızılaslan, Halil, ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 5 (Aralık 2013): 61-75.
EndNote Kızılaslan H, Nalinci S (01 Aralık 2013) Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 5 61–75.
IEEE H. Kızılaslan ve S. Nalinci, “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”, GBAD, sy. 5, ss. 61–75, Aralık 2013.
ISNAD Kızılaslan, Halil - Nalinci, Savaş. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 5 (Aralık 2013), 61-75.
JAMA Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013;:61–75.
MLA Kızılaslan, Halil ve Savaş Nalinci. “Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları Ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 5, 2013, ss. 61-75.
Vancouver Kızılaslan H, Nalinci S. Amasya İli Merkez İlçedeki Hanehalkının Balık Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Balık Eti Tüketimini Etkileyen Faktörler. GBAD. 2013(5):61-75.