BibTex RIS Kaynak Göster

Mapping and Interpreting Some Soil Surface Properties of Central Kelkit Basin by Inverse Distance Weighted (IDW) Method

Yıl 2013, Sayı: 6, 46 - 54, 01.12.2013

Öz

In this research, the soil variables of Central Kelkit Basin including
texture (clay, silt, sand), total nitrogen (N), convenient phosphorus (P), organic
matter (OM), electrical conductivity (EC), pH, and lime (CaCO3) variables were
mapped by using inverse distance weighted (IDW) interpolation method that is
one of the spatial analysis tools of geographic information systems (GIS). Field
data collected from 164 geo-referenced points in 2008 were utilized to map the
soil variables. Results showed that IDW method is a suitable interpolation
method for general assessment purposes. However, the modeling work is
thought to produce more reliable results in near future

Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması

Yıl 2013, Sayı: 6, 46 - 54, 01.12.2013

Öz

Bu araştırmada, Orta Kelkit Havzasının tekstür (kum, silt, kil) toplam azot (N), yarayışlı fosfor (P), organik madde, elektriksel iletkenlik (EC), pH ve kireci (CaCO3) içeren toprak değişkenleri coğrafi bilgi sistemleri (CBS) mekansal analiz araçlardan biri olan ters mesafe ağırlık (IDW) enterpolasyon yöntemi kullanılarak haritalanmıştır. Toprak değişkenlerinin haritalanmasında 2008 yılında toplam 164 jeo-referanslı noktadan toplanan alan verileri değerlendirilmiştir. Sonuçlar genel değerlendirme amaçlı çalışmalar için IDW yönteminin uygun bir metot olduğunu göstermiştir. Bununla beraber, yakın gelecekte modelleme çalışmalarının daha sağlıklı sonuçlar üretebileceği düşünülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47CS65MZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Mete Doğan Bu kişi benim

Doğaç Sencer Yılmaz Bu kişi benim

Orhan Mete Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Doğan, H. M., Yılmaz, D. S., & Kılıç, O. M. (2013). Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(6), 46-54.
AMA Doğan HM, Yılmaz DS, Kılıç OM. Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması. GBAD. Aralık 2013;(6):46-54.
Chicago Doğan, Hakan Mete, Doğaç Sencer Yılmaz, ve Orhan Mete Kılıç. “Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) Ile Haritalanması Ve Yorumlanması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 6 (Aralık 2013): 46-54.
EndNote Doğan HM, Yılmaz DS, Kılıç OM (01 Aralık 2013) Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 6 46–54.
IEEE H. M. Doğan, D. S. Yılmaz, ve O. M. Kılıç, “Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması”, GBAD, sy. 6, ss. 46–54, Aralık 2013.
ISNAD Doğan, Hakan Mete vd. “Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) Ile Haritalanması Ve Yorumlanması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 6 (Aralık 2013), 46-54.
JAMA Doğan HM, Yılmaz DS, Kılıç OM. Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması. GBAD. 2013;:46–54.
MLA Doğan, Hakan Mete vd. “Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) Ile Haritalanması Ve Yorumlanması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 6, 2013, ss. 46-54.
Vancouver Doğan HM, Yılmaz DS, Kılıç OM. Orta Kelkit Havzası’nın BazıToprak Özelliklerinin Ters Mesafe Ağırlık Yöntemi (IDW) ile Haritalanması ve Yorumlanması. GBAD. 2013(6):46-54.