BibTex RIS Kaynak Göster

The Investigation of Anomalous Couplings of the Down Type Heavy Quark through pp-->b'X Process at Large Hadron Collider

Yıl 2013, Sayı: 8, 56 - 64, 01.12.2013

Öz

The three-family Standard Model, which explains the subatomic
particles and the interactions between them, is today the fundamental theory of
the particle physics. Although most of the predictions of the Standard Model
are proved by the experiments done in the particle physics laboratories, this
model could not be generalised to include the gravitational force or could not
give enough information about the baryon asymmetry in the universe, the
charge-parity violation, the dark matter phenomenon or the hierarchy problem. For this reason, various works have been done for generalising the Standard
Model by adding heavy fermions to it. Especially considering about the recent
limitations on the heavy quark masses, it is expected that these quark masses
must be bigger that the bottom quark mass and they must have a different kind
of dynamics from the Standard Model quarks. In this work, we have
investigated anomalous interactions, resonance productions and decaying
modes of bottom type heavy quarks using pp-->b'X process. Furthermore,
various calculations are done on the mass and mixing parameters of these
quarks

Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b'X Süreci ile İncelenmesi

Yıl 2013, Sayı: 8, 56 - 64, 01.12.2013

Öz

Günümüzde temel parçacıkları ve bunların aralarındaki etkileşmeleri matematiksel olarak açıklayan üç aileli Standart Model, parçacık fiziği’nin temel kuramıdır. Standart Modelin öngörülerinin birçoğu parçacık fiziği laboratuarlarında yapılan deneylerle kanıtlanmış olmasına rağmen, bu model kütle çekim kuvvetini içerecek şekilde birleştirilememiştir ve evrendeki baryon asimetrisi, yük-parite ihlali, karanlık madde olgusu, hiyerarşi problemi gibi konularda yeterli bilgi sağlayamamıştır. Bu nedenle Standart Modele yeni ağır fermiyonlar eklenerek genişletilmesine ilişkin çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle ağır kuark kütlelerine getirilen güncel sınırlamalar düşünüldüğünde, bu kuarkların kütlelerinin alt kuark kütlesinden daha büyük olmaları ve Standart Model kuarklarından farklı bir dinamiğe sahip olmaları beklenmektedir. Bu çalışmada, aşağı tipli ağır kuarkların, pp-->b'X süreci kullanılarak anormal etkileşmeleri ile rezonans üretimi ve bozunum modları incelenmiştir. Ayrıca bu kuarkların kütle ve bağlaşım parametreleri üzerine hesaplamalar yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA85RP57RG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlkay Türk Çakır Bu kişi benim

Hatice Duran Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Türk Çakır, İ., & Duran Yıldız, H. (2013). Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(8), 56-64.
AMA Türk Çakır İ, Duran Yıldız H. Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi. GBAD. Aralık 2013;(8):56-64.
Chicago Türk Çakır, İlkay, ve Hatice Duran Yıldız. “Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda Pp-->B’X Süreci Ile İncelenmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8 (Aralık 2013): 56-64.
EndNote Türk Çakır İ, Duran Yıldız H (01 Aralık 2013) Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 56–64.
IEEE İ. Türk Çakır ve H. Duran Yıldız, “Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi”, GBAD, sy. 8, ss. 56–64, Aralık 2013.
ISNAD Türk Çakır, İlkay - Duran Yıldız, Hatice. “Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda Pp-->B’X Süreci Ile İncelenmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 (Aralık 2013), 56-64.
JAMA Türk Çakır İ, Duran Yıldız H. Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi. GBAD. 2013;:56–64.
MLA Türk Çakır, İlkay ve Hatice Duran Yıldız. “Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda Pp-->B’X Süreci Ile İncelenmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8, 2013, ss. 56-64.
Vancouver Türk Çakır İ, Duran Yıldız H. Aşağı Tipli Ağır Kuarkların Anormal Bağlaşımlarının Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda pp-->b’X Süreci ile İncelenmesi. GBAD. 2013(8):56-64.