BibTex RIS Kaynak Göster

Buffalo Husbandry in Turkey and the World

Yıl 2013, Sayı: 8, 65 - 70, 01.12.2013

Öz

Nowadays, the demand of organic animal products is increasing day
by day. Water buffalo husbandry is an important branch of organic animal
production. In recent years, there have been important changes in the number of
buffalo both in the World and Turkey. In general, the buffalo raised in extensive
conditions has several advantages such as better conversion of poor quality
roughage to milk and meat, more resistance against to diseases compare to other
farm animals, low cholesterol and fat content in its milk and meat. There are
about 195 266 180 heads of buffaloes which are spread over various continents in
the World. 97 632 heads of buffaloes are raised in Turkey. The number of buffalo
in Turkey (73.33%) dramatically decreased between 1991 and 2011, although the world production was increased during the same period (29.99%). In 2011, milk
and red meat production of buffaloes were 40 372 ton, 93 016 859 ton; 1 615 ton
and 3 511 608 ton in the World and Turkey respectively.
In this study, the current state of water buffalo husbandry, problems and solutions
in the Turkey and World is discussed

Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği

Yıl 2013, Sayı: 8, 65 - 70, 01.12.2013

Öz

Günümüzde, organik hayvansal ürünlere olan talep her geçen gün artmaktadır. Manda yetiştiriciliği, organik hayvansal üretim için önemli bir üretim dalıdır. Son yıllarda dünya ve Türkiye'de, manda sayısında, önemli değişiklikler olmuştur. Genellikle ekstansif koşullarda yetiştirilmekte olan manda, kalitesiz kaba yemi süt ve ete dönüştürmesi, hastalıklara karşı diğer çiftlik hayvanlarına göre dayanıklılığı, sütünün kolesterol, etinin ise kolesterol ve yağ içeriğinin düşük olması gibi birçok avantaja sahiptir. Dünya’da çeşitli kıtalara dağılmış olarak 195 266 180 baş, Türkiye’de ise, 97 632 baş manda yetiştirilmektedir. 1991-2011 yılları arasında Türkiye manda popülasyonunda dramatik bir azalma (%73.33) olmuştur. Fakat, dünya manda sayısı aynı dönemde (%29.99) artmıştır. 2011 yılında Türkiye ve Dünya’da yetiştirilen mandalardan sırası ile 40 372 ton ve 93 016 859 ton süt, 1 615 ton ve 3 511 608 ton kırmızı et üretilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye ve Dünya’da manda yetiştiriciliğinin mevcut durumu, problemleri ve çözüm önerileri tartışılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA93FA55GP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Şahin Bu kişi benim

Zafer Ulutaş Bu kişi benim

Arda Yıldırım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Şahin, A., Ulutaş, Z., & Yıldırım, A. (2013). Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(8), 65-70.
AMA Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım A. Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği. GBAD. Aralık 2013;(8):65-70.
Chicago Şahin, Aziz, Zafer Ulutaş, ve Arda Yıldırım. “Türkiye Ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8 (Aralık 2013): 65-70.
EndNote Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım A (01 Aralık 2013) Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 65–70.
IEEE A. Şahin, Z. Ulutaş, ve A. Yıldırım, “Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği”, GBAD, sy. 8, ss. 65–70, Aralık 2013.
ISNAD Şahin, Aziz vd. “Türkiye Ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 (Aralık 2013), 65-70.
JAMA Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım A. Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği. GBAD. 2013;:65–70.
MLA Şahin, Aziz vd. “Türkiye Ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8, 2013, ss. 65-70.
Vancouver Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım A. Türkiye ve Dünya’da Manda Yetiştiriciliği. GBAD. 2013(8):65-70.