BibTex RIS Kaynak Göster

Evaluation of Job Satisfaction, Job Stress and Ergonomic Conditions of Employees at Workplace

Yıl 2013, Sayı: 8, 82 - 99, 01.12.2013

Öz

The purpose of this research is to investigate job satisfaction, job
stress and ergonomic conditions of employees at their work place. To accomplish
this work, the research was designed to use a survey method on 80 employees
working at an organization operating as an iron and steel plant. The questionnaire
data by applying factor analysis factor of three is obtained and these factors are
called to as "Management and Organization", "Job Safety and Ergonomic
Conditions" and "Job Stress and Motivation". According to the results, the
employees are most satisfied on “Management and Organization” factor, whereas
they are least satisfied on “Job Safety and Ergonomic Conditions” factor.

Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi

Yıl 2013, Sayı: 8, 82 - 99, 01.12.2013

Öz

Bu çalışmanın amacı çalışanların iş memnuniyeti, iş stresi ve ergonomik koşullarını incelemektir. Çalışmanın amacını gerçekleştirmek üzere tasarlanan araştırma, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede 80 adet çalışan üzerinde anket yöntemi ile uygulanmıştır. Uygulanan anket üzerinde faktör analizi uygulanarak üç faktör elde edilmiş ve bu faktörler “Yönetim ve Organizasyon”, “İş Güvenliği ve Ergonomik Koşullar” ve “İş Stresi ve Motivasyon” olarak adlandırılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre çalışanların en çok memnun oldukları faktör “Yönetim ve Organizasyon” faktörü iken, en az memnun oldukları faktör ise “İş Güvenliği ve Ergonomik Koşullar”dır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA78ZF27DU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşegül Parmaksız Bu kişi benim

Taner Ersöz Bu kişi benim

Turgut Özseven Bu kişi benim

Filiz Ersöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Parmaksız, A., Ersöz, T., Özseven, T., Ersöz, F. (2013). Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(8), 82-99.
AMA Parmaksız A, Ersöz T, Özseven T, Ersöz F. Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi. GBAD. Aralık 2013;(8):82-99.
Chicago Parmaksız, Ayşegül, Taner Ersöz, Turgut Özseven, ve Filiz Ersöz. “Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi Ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8 (Aralık 2013): 82-99.
EndNote Parmaksız A, Ersöz T, Özseven T, Ersöz F (01 Aralık 2013) Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 82–99.
IEEE A. Parmaksız, T. Ersöz, T. Özseven, ve F. Ersöz, “Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi”, GBAD, sy. 8, ss. 82–99, Aralık 2013.
ISNAD Parmaksız, Ayşegül vd. “Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi Ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 8 (Aralık 2013), 82-99.
JAMA Parmaksız A, Ersöz T, Özseven T, Ersöz F. Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi. GBAD. 2013;:82–99.
MLA Parmaksız, Ayşegül vd. “Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi Ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 8, 2013, ss. 82-99.
Vancouver Parmaksız A, Ersöz T, Özseven T, Ersöz F. Çalışanların İş Memnuniyeti, İş Stresi ve Ergonomik Koşullarının Değerlendirilmesi. GBAD. 2013(8):82-99.