Parallel with the increase of studies on the effects on the health of yoghurt, in
yoghurt production and consumption is widespread all over the world. High quality
yoghurt in the structure of proteins, carbohydrates and lipids, high content of dry matter,
also calcium, phosphorus and B vitamins, yoghurt is a milk product very rich in regarded
as a functional food and has an important place in human nutrition is well known. Studies
of yoghurt consumption with an increase is reported to have improved blood-lipid
profile. Besides, yoghurt, management of diabetes, diarrhea treatment, weight
management, reducing has been supported by studies of the effects of intestinal
microbes. Although this review many in the study have been achieved, the impacts on
human health, the debate still continue
Yoğurdun sağlık üzerine etkilerini üzerine yapılan çalışmaların artmasına paralel
olarak, tüm dünyada yoğurt üretim ve tüketimi yaygınlaşmıştır. Yoğurt, yapısında kaliteli
protein, karbonhidrat ve lipid bulunan, kuru madde içeriği yüksek, ayrıca; kalsiyum,
fosfor ve B vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir süt ürünüdür. Beslenmede
önemli bir yere sahip olan yoğurt fonksiyonel bir gıda olarak değerlendirilmektedir.
Yapılan çalışmalarda yoğurt tüketiminin artışıyla kan-lipid profilinin iyileştiği
bildirilmiştir. Bunun yanında yoğurdun diyabet yönetimi, ishal tedavisi, kilo yönetimi,
bağırsak mikroplarını azaltıcı etkileri de çalışmalarla desteklenmiştir. Bu derleme de
birçok çalışmaya ulaşılmış olmasına rağmen insan sağlığına etkileri üzerine ilişkin
tartışma hala devam etmektedir
Diğer ID | JA29AF28TA |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Sayı: 12 |