Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri

Yıl 2020, Cilt: 9 Sayı: 2, 24 - 40, 30.11.2020

Öz

Bu araştırmada, İstanbul İli Küçükçekmece ilçesinde tüketicilerin ambalajlı ekmek tüketim yapısı ve ambalajlı ekmek tüketimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Veriler, 2018 yılı Kasım-Aralık döneminde 272 tüketiciden anket yoluyla elde edilmiştir. Araştırmada, tüketicilerin %46.31’inin ambalajlı ekmek tükettiği belirlenirken daha hijyenik üretim olması (%72.22) en önemli tercih nedenidir. Ambalajlı ekmek tüketmeme nedenleri ise en yüksek oranlarla alışkanlık olmaması (%48.63) ve ürünün sıcak olmamasıdır (%34.93). Ambalajlı ekmek tüketenlerin %81.75’i en yüksek oranla tam buğday ekmeği tercih ederken ambalajlı ekmek tüketmeyenlerin çoğunlukla normal somun ekmek (%82.88) tükettikleri bulunmuştur. Kişi başına günlük ekmek tüketim miktarı ambalajlı ekmek tüketmeyenlerde daha yüksektir. Tüketicilerin İstanbul’da yaşama süresi, öğrenim durumu, aile geliri, ailenin aylık ekmek harcaması, organik ekmek tüketme durumu ile ambalajlı ekmek tüketim durumunun tüketim miktarına etkisi değişkenlerinin ambalajlı ekmek tüketim tercihini etkilediği belirlenmiştir.

Kaynakça

  • Abdel-Kader, Z.M., 2000. Enrichment of Egyptian ‘Balady’ bread. Part 1. Baking studies, physical and sensory evaluation of enrichment with decorticated cracked broadbeans flour (Vicia faba L.). Food/Nahrung 44 (6): 418–421.
  • Açan B., 2007. Kolayda mallarda müşteri profili ve tüketim tercihleri: İstanbul Halk Ekmek müşterilerine yönelik bir araştırma. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Cilt:21, Sayı:2, Sayfa:261–280.
  • Aksoylu, Z., Yeyinli Savlak, N., Yanğıç, Ç., Çağındı, Ö., Köse, E., 2014. Manisa il merkezinde bireylerin ekmek çeşitlerini tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi. Gıda, 39 (3): 147-154, doi: 10.5505/gida.26818.
  • Alpuğuz, G., Erkoç, F., Mutluer, B., Selvi, M., 2009. Gençlerin (14-24 yaş) gıda hijyeni ve ambalajlı gıdaların tüketimi konusundaki bilgi ve davranışlarının incelenmesi. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 66(3): 107-115.
  • Anonim, 2014. Ekmek Tüketimiyle İlgili Tutum ve Davranışlar İle Ekmek İsrafı ve İsraf Üzerinde Etkili Olan Faktörler Araştırması, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TMO Genel Müdürlüğü, Ankara.
  • Anonim, 2018. TÜİK (https://biruni.tuik.gov.tr) [Erişim Tarihi: 30.10.2018]
  • Armero, E. and Collart, C., 1998. Crumb firming kinetics of wheat breads with anti-staling additives. Journal of Cereal Science 28: 165-174.
  • Arslan, P. ve Yüksel, A., 1986. Toplu beslenme yapan kurumlarda ekmek tüketimi, atımı ve israfın önlenmesi konusunda alınacak önlemlerle ilgili bir araştırma, Gıda Dergisi, Yıl:11, Sayı: 6, Sayfa: 359-362.
  • Aydın, F. ve Yıldız, Ş., 2011. Sivas ilinde ekmek tüketim alışkanlıkları ve tüketici dinamiklerinin belirlenmesi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 42 (2), 165-180, Erzurum.
  • Baik, M.Y. and Chinachoti, P., 2000. Moisture redistribution and phase transitions during bread staling. Cereal Chem., 77(4):484–488.
  • Baş, T. 2008. Anket. Araştırma Yöntemleri Dizisi: 2, Seçkin Yayıncılık, 5. Baskı, Ankara.
  • Baygut, H., Esin, K., Yoldaş, H., Hızlı, H., Göksu Şenöz, M., Garipağaoğlu Denizhan, M., 2016. İstanbul’da yaşayan bir grup yetişkinde tüketilen ekmeğin çeşidi ile BKİ arasındaki ilişkinin belirlenmesi, H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, Cilt: 3, Ek: 1 Ankara.
  • Cop, R. ve Doğan, H., 2009. Ekmek üretiminde yeni ürün geliştirme ve tüketici tutumlarıyla ilgili bir uygulama, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 2009-1, Sayı: 18, Bolu.
  • Çağrı, H., 2016. İsraf Sorunu: Türkiye’de Ekmek İsrafı Sorunu ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı (Yüksek Lisans Tezi), Nevşehir.
  • Çetin, A., 2013. Ekmek ve yeni ekmek tebliği, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Dergisi, Yıl:1, Sayı:1, Sayfa: 23-25, Balıkesir.
  • Çivi, H., Gürler, A.Z., Esengün, K., Karkacıer, O., 1993. Tokat il merkezinde yaşayan hane halklarının ekmek tüketim durumu üzerine bir araştırma. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Sayı:10, Sayfa:90-96, Tokat.
  • Demir, M.K. ve Kartal, H., 2012. Konya ilinde farklı ekmek çeşitlerini tüketen bireyler üzerinde yapılan bir anket çalışması, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, Cilt: 7, No: 3, Sayfa: 59-64.
  • Dokkum, W.V., Frolich, W., Saltmarsh, M., Gee, J., 2008. The health effects of bioactive plant components in food: results and opinions of the EU COST 926 action. Nutrition Bulletin 33(2): 133–139.
  • Dölekoğlu, C.Ö., Giray, F.H., Şahin, A., 2014. Mutfaktan çöpe ekmek: Tüketim ve değerlendirme, Akademik Bakış Dergisi, İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi, Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sayı: 44, Kırgızistan.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1983. İstatistik Metodları I. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 861, Ders Kitabı: 229, Ankara.
  • Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1995. Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:718, Erzurum.
  • Elgün, A. ve Ertugay Z., 2002. Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52, Erzurum, 481s.
  • Ergun, R., 2014. Türkiye’ye Özgü Bazı Ekmek Türlerinin Glisemik İndeks Değerlerinin Saptanması, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Yüksek Lisans Tezi), Ankara.
  • Ertürk, A., Arslantaş, N., Sarıca, D., Demircan, V., 2015. Isparta ili kentsel alanda ailelerin ekmek tüketimi ve israfı, Akademik Gıda, 13 (4), 291-298.
  • Gencer, H., 2011. “İnsan ve Beslenme”. TGDF Gıda Kongresi 22-23 Kasım.
  • Gujarati, D.N., 1995. Basic Econometrics. 3rd Edition, McGraw-Hill, Inc., New York, p. 838.
  • Gül, A., Isik, H., Bal, T., Özer, S., 2003. Bread consumption and waste of households in urban area of Adana Province. Electronic Journal of Polish Agricultural Universities, 6(2), 10. Retrieved from http://www. ejpau.media.pl/volume6/issue2/food/art-10.html.
  • Hayıt, F. ve Gül, H., 2015. Karabuğdayın sağlık açısından önemi ve unlu mamullerde kullanımı, U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:29, Sayı:1, Sayfa:123–131.
  • İkikat Tümer, E., Aytop, Y., Yavuz, KB., 2019. Ekmek israf etme durumunun ve israfta etkili faktörlerin belirlenmesi: Kahramanmaraş kent merkezi örneği, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 6(3): 432-439.
  • Karaoğlu, M.M. ve Kotancılar H.G., 2001. Tahıl ürünlerinin sağlığımız açısından önemi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32(2): 101-108.
  • Koç, M., 2015. Ekmek yemekte dünya birincisiyiz, Dünya Gıda Dergisi, Sayı:2015-2. www.dunyagida.com.tr Kotancılar, G., Çelik, İ., Ertugay, Z., 1995. Ekmeğin besin değeri ve beslenmedeki önemi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26 (3), Erzurum.
  • Köten, M. ve Ünsal, S., 2006. Şanlıurfa yöresine özgü tırnaklı ve açık ekmeklerin bazı kimyasal bileşimlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(3/4): 57-62
  • Matz, S.A., 1995. The Chemistry And Technology Of Cereals As Food And Feed (pp. 1–2). AVI Books.
  • Mirer, T.W., 1995. Economic Statistics and Econometrics. 3rd Edition, Prentice Hall, Inc., New Jersey, p. 451.
  • Özgül, E. ve Aksulu, İ., 2006. Ambalajlı gıda ürünlerinde tüketicilerin etiket duyarlılığındaki değişimler, Ege Akademik Bakış Dergisi, Cilt: 6, Sayı:1, Sayfa: 1-10, Ege Üniversitesi Yayını, İzmir.
  • Özkaya, H., 1992. Ekmeğin beslenmedeki önemi ve ekmek türlerinin sağlık açısından farklılıkları, Unlu Mamuller Dünyası, 1(5): 9-15.
  • Ribotta, P.D., 2004. The staling of bread. An X-ray Diffraction Study, 218:219-223.
  • Şahin, O.I. ve Bayizit, A.A., 2008. Nanokompozit filmlerin gıda sanayi uygulamaları, Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Şanlıer, N., 2013. Tam tahıllar ve sağlık=ekmek, Standard Ekonomik ve Teknik Dergi, Sayfa: 70-75.
  • Taşcı, R., Karabak, S., Bolat, M., Acar, O., Şanal, T., Pehlivan, A., Külen, S., Güneş, E., Albayrak, M., 2017. Ankara ilinde ekmekte tüketici tercihleri, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 26 (1); 75-85, Ankara.
  • Tuncer, D., Arpacı, T., Doğan Y.A., Böğe, E., Üner, M.M., 1992. Pazarlama, Ankara: Gazi Yayınları, Ankara.
  • Üçüncü, M., 2009. Gıdaların Ambalajlanması, Ege Üniversitesi Basımevi. Sayı: 689, İzmir.
  • Yalvaç, S., Aydın, A., Altay, İ.S., Kavunoğlu, G., 2001. Düşük proteinli, glütensiz “Özel Diyet Nişasta Ekmeği”: Araştırmadan uygulamaya, Türk Pediatri Arşivi, 36: 193–198
  • Yücecan, S., 2012. Optimal Beslenme. T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı, Yayın No: 726, Ankara.
Yıl 2020, Cilt: 9 Sayı: 2, 24 - 40, 30.11.2020

Öz

Kaynakça

  • Abdel-Kader, Z.M., 2000. Enrichment of Egyptian ‘Balady’ bread. Part 1. Baking studies, physical and sensory evaluation of enrichment with decorticated cracked broadbeans flour (Vicia faba L.). Food/Nahrung 44 (6): 418–421.
  • Açan B., 2007. Kolayda mallarda müşteri profili ve tüketim tercihleri: İstanbul Halk Ekmek müşterilerine yönelik bir araştırma. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Cilt:21, Sayı:2, Sayfa:261–280.
  • Aksoylu, Z., Yeyinli Savlak, N., Yanğıç, Ç., Çağındı, Ö., Köse, E., 2014. Manisa il merkezinde bireylerin ekmek çeşitlerini tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi. Gıda, 39 (3): 147-154, doi: 10.5505/gida.26818.
  • Alpuğuz, G., Erkoç, F., Mutluer, B., Selvi, M., 2009. Gençlerin (14-24 yaş) gıda hijyeni ve ambalajlı gıdaların tüketimi konusundaki bilgi ve davranışlarının incelenmesi. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 66(3): 107-115.
  • Anonim, 2014. Ekmek Tüketimiyle İlgili Tutum ve Davranışlar İle Ekmek İsrafı ve İsraf Üzerinde Etkili Olan Faktörler Araştırması, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TMO Genel Müdürlüğü, Ankara.
  • Anonim, 2018. TÜİK (https://biruni.tuik.gov.tr) [Erişim Tarihi: 30.10.2018]
  • Armero, E. and Collart, C., 1998. Crumb firming kinetics of wheat breads with anti-staling additives. Journal of Cereal Science 28: 165-174.
  • Arslan, P. ve Yüksel, A., 1986. Toplu beslenme yapan kurumlarda ekmek tüketimi, atımı ve israfın önlenmesi konusunda alınacak önlemlerle ilgili bir araştırma, Gıda Dergisi, Yıl:11, Sayı: 6, Sayfa: 359-362.
  • Aydın, F. ve Yıldız, Ş., 2011. Sivas ilinde ekmek tüketim alışkanlıkları ve tüketici dinamiklerinin belirlenmesi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 42 (2), 165-180, Erzurum.
  • Baik, M.Y. and Chinachoti, P., 2000. Moisture redistribution and phase transitions during bread staling. Cereal Chem., 77(4):484–488.
  • Baş, T. 2008. Anket. Araştırma Yöntemleri Dizisi: 2, Seçkin Yayıncılık, 5. Baskı, Ankara.
  • Baygut, H., Esin, K., Yoldaş, H., Hızlı, H., Göksu Şenöz, M., Garipağaoğlu Denizhan, M., 2016. İstanbul’da yaşayan bir grup yetişkinde tüketilen ekmeğin çeşidi ile BKİ arasındaki ilişkinin belirlenmesi, H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, Cilt: 3, Ek: 1 Ankara.
  • Cop, R. ve Doğan, H., 2009. Ekmek üretiminde yeni ürün geliştirme ve tüketici tutumlarıyla ilgili bir uygulama, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 2009-1, Sayı: 18, Bolu.
  • Çağrı, H., 2016. İsraf Sorunu: Türkiye’de Ekmek İsrafı Sorunu ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı (Yüksek Lisans Tezi), Nevşehir.
  • Çetin, A., 2013. Ekmek ve yeni ekmek tebliği, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Dergisi, Yıl:1, Sayı:1, Sayfa: 23-25, Balıkesir.
  • Çivi, H., Gürler, A.Z., Esengün, K., Karkacıer, O., 1993. Tokat il merkezinde yaşayan hane halklarının ekmek tüketim durumu üzerine bir araştırma. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Sayı:10, Sayfa:90-96, Tokat.
  • Demir, M.K. ve Kartal, H., 2012. Konya ilinde farklı ekmek çeşitlerini tüketen bireyler üzerinde yapılan bir anket çalışması, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, Cilt: 7, No: 3, Sayfa: 59-64.
  • Dokkum, W.V., Frolich, W., Saltmarsh, M., Gee, J., 2008. The health effects of bioactive plant components in food: results and opinions of the EU COST 926 action. Nutrition Bulletin 33(2): 133–139.
  • Dölekoğlu, C.Ö., Giray, F.H., Şahin, A., 2014. Mutfaktan çöpe ekmek: Tüketim ve değerlendirme, Akademik Bakış Dergisi, İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi, Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sayı: 44, Kırgızistan.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1983. İstatistik Metodları I. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 861, Ders Kitabı: 229, Ankara.
  • Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1995. Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:718, Erzurum.
  • Elgün, A. ve Ertugay Z., 2002. Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 297, Ders Kitapları Serisi No: 52, Erzurum, 481s.
  • Ergun, R., 2014. Türkiye’ye Özgü Bazı Ekmek Türlerinin Glisemik İndeks Değerlerinin Saptanması, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Yüksek Lisans Tezi), Ankara.
  • Ertürk, A., Arslantaş, N., Sarıca, D., Demircan, V., 2015. Isparta ili kentsel alanda ailelerin ekmek tüketimi ve israfı, Akademik Gıda, 13 (4), 291-298.
  • Gencer, H., 2011. “İnsan ve Beslenme”. TGDF Gıda Kongresi 22-23 Kasım.
  • Gujarati, D.N., 1995. Basic Econometrics. 3rd Edition, McGraw-Hill, Inc., New York, p. 838.
  • Gül, A., Isik, H., Bal, T., Özer, S., 2003. Bread consumption and waste of households in urban area of Adana Province. Electronic Journal of Polish Agricultural Universities, 6(2), 10. Retrieved from http://www. ejpau.media.pl/volume6/issue2/food/art-10.html.
  • Hayıt, F. ve Gül, H., 2015. Karabuğdayın sağlık açısından önemi ve unlu mamullerde kullanımı, U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:29, Sayı:1, Sayfa:123–131.
  • İkikat Tümer, E., Aytop, Y., Yavuz, KB., 2019. Ekmek israf etme durumunun ve israfta etkili faktörlerin belirlenmesi: Kahramanmaraş kent merkezi örneği, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 6(3): 432-439.
  • Karaoğlu, M.M. ve Kotancılar H.G., 2001. Tahıl ürünlerinin sağlığımız açısından önemi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32(2): 101-108.
  • Koç, M., 2015. Ekmek yemekte dünya birincisiyiz, Dünya Gıda Dergisi, Sayı:2015-2. www.dunyagida.com.tr Kotancılar, G., Çelik, İ., Ertugay, Z., 1995. Ekmeğin besin değeri ve beslenmedeki önemi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26 (3), Erzurum.
  • Köten, M. ve Ünsal, S., 2006. Şanlıurfa yöresine özgü tırnaklı ve açık ekmeklerin bazı kimyasal bileşimlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(3/4): 57-62
  • Matz, S.A., 1995. The Chemistry And Technology Of Cereals As Food And Feed (pp. 1–2). AVI Books.
  • Mirer, T.W., 1995. Economic Statistics and Econometrics. 3rd Edition, Prentice Hall, Inc., New Jersey, p. 451.
  • Özgül, E. ve Aksulu, İ., 2006. Ambalajlı gıda ürünlerinde tüketicilerin etiket duyarlılığındaki değişimler, Ege Akademik Bakış Dergisi, Cilt: 6, Sayı:1, Sayfa: 1-10, Ege Üniversitesi Yayını, İzmir.
  • Özkaya, H., 1992. Ekmeğin beslenmedeki önemi ve ekmek türlerinin sağlık açısından farklılıkları, Unlu Mamuller Dünyası, 1(5): 9-15.
  • Ribotta, P.D., 2004. The staling of bread. An X-ray Diffraction Study, 218:219-223.
  • Şahin, O.I. ve Bayizit, A.A., 2008. Nanokompozit filmlerin gıda sanayi uygulamaları, Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Şanlıer, N., 2013. Tam tahıllar ve sağlık=ekmek, Standard Ekonomik ve Teknik Dergi, Sayfa: 70-75.
  • Taşcı, R., Karabak, S., Bolat, M., Acar, O., Şanal, T., Pehlivan, A., Külen, S., Güneş, E., Albayrak, M., 2017. Ankara ilinde ekmekte tüketici tercihleri, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 26 (1); 75-85, Ankara.
  • Tuncer, D., Arpacı, T., Doğan Y.A., Böğe, E., Üner, M.M., 1992. Pazarlama, Ankara: Gazi Yayınları, Ankara.
  • Üçüncü, M., 2009. Gıdaların Ambalajlanması, Ege Üniversitesi Basımevi. Sayı: 689, İzmir.
  • Yalvaç, S., Aydın, A., Altay, İ.S., Kavunoğlu, G., 2001. Düşük proteinli, glütensiz “Özel Diyet Nişasta Ekmeği”: Araştırmadan uygulamaya, Türk Pediatri Arşivi, 36: 193–198
  • Yücecan, S., 2012. Optimal Beslenme. T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı, Yayın No: 726, Ankara.
Toplam 44 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Faruk Adıgüzel

Nuray Kızılaslan

Yayımlanma Tarihi 30 Kasım 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Adıgüzel, F., & Kızılaslan, N. (2020). İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 9(2), 24-40.
AMA Adıgüzel F, Kızılaslan N. İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri. GBAD. Kasım 2020;9(2):24-40.
Chicago Adıgüzel, Faruk, ve Nuray Kızılaslan. “İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 9, sy. 2 (Kasım 2020): 24-40.
EndNote Adıgüzel F, Kızılaslan N (01 Kasım 2020) İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 9 2 24–40.
IEEE F. Adıgüzel ve N. Kızılaslan, “İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri”, GBAD, c. 9, sy. 2, ss. 24–40, 2020.
ISNAD Adıgüzel, Faruk - Kızılaslan, Nuray. “İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 9/2 (Kasım 2020), 24-40.
JAMA Adıgüzel F, Kızılaslan N. İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri. GBAD. 2020;9:24–40.
MLA Adıgüzel, Faruk ve Nuray Kızılaslan. “İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, c. 9, sy. 2, 2020, ss. 24-40.
Vancouver Adıgüzel F, Kızılaslan N. İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde Tüketicilerin Ambalajlı Ekmek Tüketim Tercihleri. GBAD. 2020;9(2):24-40.