BibTex RIS Kaynak Göster

The Intervals in the Ud performance of Yorgo Bacanos and a comparison with the Arel Ezgi Uzdilek tonal system

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002

Öz

Today, in Traditional Turkish Music, Arel-Ezgi-Uzdilek tonal system widely use Turkish Folk is often criticized for reflecting performance completely. In this study, the intervals used by widely respected master ud performer Yorgo Bacanos, have been compared with Arel - Ezgi - Uzdilek tonal system and the differences were revealed.

Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma

Yıl 2002, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.06.2002

Öz

Günümüz Geleneksel Türk Sanat Müziği\'nde yaygın olarak kullanılan Arel Ezgi- Uzdilek ses sistemi uygulamada icrayı tam olarak yansıtmadığı için sıkça eleştirilmektedir. Bu çalışmada icrası ile örnek olarak gösterilen ve takdir toplayan ud sanatçısı Yorgo Bacanos\'un kullandığı aralıklar, Arel-Ezgi-Uzdilek ses sistemi ile karşılaştırılmış ve farklılıkları ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülçin Yahya Kaçar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kaçar, G. Y. (2002). Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(2).
AMA Kaçar GY. Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma. GEFAD. Haziran 2002;22(2).
Chicago Kaçar, Gülçin Yahya. “Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar Ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22, sy. 2 (Haziran 2002).
EndNote Kaçar GY (01 Haziran 2002) Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22 2
IEEE G. Y. Kaçar, “Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma”, GEFAD, c. 22, sy. 2, 2002.
ISNAD Kaçar, Gülçin Yahya. “Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar Ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 22/2 (Haziran 2002).
JAMA Kaçar GY. Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma. GEFAD. 2002;22.
MLA Kaçar, Gülçin Yahya. “Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar Ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 2, 2002.
Vancouver Kaçar GY. Yorgo Bacanosun Ud İcrasındaki Aralıklar ve Arel Ezgi Uzdilek Ses Sistemine Göre Bir Karşılaştırma. GEFAD. 2002;22(2).