BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation of Substituent Effect on Protonation Constants of Mono and Di Substituted Anilines

Yıl 2001, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.03.2001

Öz

In this research, stoichiometric protonation constants (logβ) of aniline and some of the mono- and disubstituted anilines were determined by potentiometric titration water solvent systems. The titrations were performed using modified glass-electrode at 250C, 0,1 M (NaClO4) ionic strength and under inert nitrogen atmosphere. The formation curves of the anilines j -(-log[H]) were obtained by the means of the titration data and then protonation constants were determined by Bjerrum\'s half integer method and also computer program called PKAS . Based on the values of the protonation constants obtained substituent effect were discussed.

Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi

Yıl 2001, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.03.2001

Öz

Bu çalışmada, anilin ve bazı mono- ve disübstitüe anilinlerin stokiyometrik protonasyon sabitleri (logβ) su çözücü sistemlerinde potansiyometrik titrasyon metodu ile tayin edilmiştir. Titrasyonlar modifiye edilmiş kombine cam pH elektrotu kullanılarak 250C\'da, 0,1 M (NaClO4) iyonik kuvvette ve inert azot atmosferinde yapılmıştır. Titrasyon verilerinden yararlanarak mono- ve di- sübstitüe anilinlerin j -(-log[H]) oluşum eğrileri elde edilmiş ve bu eğrilerden Bjerrum\'un buçuklu metodu ve PKAS bilgisayar programı kullanılarak protonasyon sabitleri elde edilmiştir. Tayin edilen protonasyon sabitlerinin değerlerini kullanarak sübstitüent etkisi tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yüksel Altun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altun, Y. (2001). Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21(1).
AMA Altun Y. Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi. GEFAD. Mart 2001;21(1).
Chicago Altun, Yüksel. “Mono Ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21, sy. 1 (Mart 2001).
EndNote Altun Y (01 Mart 2001) Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21 1
IEEE Y. Altun, “Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi”, GEFAD, c. 21, sy. 1, 2001.
ISNAD Altun, Yüksel. “Mono Ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi 21/1 (Mart 2001).
JAMA Altun Y. Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi. GEFAD. 2001;21.
MLA Altun, Yüksel. “Mono Ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 21, sy. 1, 2001.
Vancouver Altun Y. Mono ve Di Sübstitüe Anilinlerin Protonasyon Sabitlerine Sübstitüent Etkisinin İncelenmesi. GEFAD. 2001;21(1).