BibTex RIS Kaynak Göster

Quark and Certain properties (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Türkiye’nin hayati sorunları arasında en ağır basanları şüphesiz toplumun beslenmesiyle ilgili olanlarıdır. Bilindiği gibi Türk toplumu hala tahıla dayalı beslenme olanaklarından ve alışkanlığından kurtulamamıştır. Bugün toplumumuz besin isteklerinin çok büyük bir bölümünü yetersiz kaynaklardan; karbonhidratlarla yağlardan sağlamaktadır. Hayvansal kökenli besin, özellikle protein tüketimi çok düşük düzeydedir. Ayrıca mineral madde ve vitamin yetersizliği de her çağ ve mevsimde kendini hissettirmektedir. Bu yetersiz ve tek yönlü beslenme birçok bozukluklara hatta hastalıklara yol açmaktadır. Bu düzensizliklerin giderilmesinde, tüm besin öğelerini tam ve yeter miktarda bünyesinde bulunduran süt ve mamulleri büyük önem kazanmaktadır.Oysa halkımız maalesef süt içme alışkanlığını kazanamamıştır. Süt üretimimizin büyük bir çoğunluğu, başta tereyağı, peynir olmak üzere çeşitli süt mamullerine işlenerek değerlendirilir. Bilinen bu süt mamulleri yanında, besin değeri son derece üstün, hayvansal protein ve mineral madde noksanlığını giderecek, yoğun ve tam değerli, özellikle yaşlılar ve hamileler için çok elverişli, Türkiye için yeni bir süt mamulünün, Quark’ın ülkemiz koşullarında uygunluğu gözönüne alınarak tanıtımını amaç edindik.

Quark ve Bazı Nitelikleri

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Türkiye’nin hayati sorunları arasında en ağır basanları şüphesiz toplumun beslenmesiyle ilgili olanlarıdır. Bilindiği gibi Türk toplumu hala tahıla dayalı beslenme olanaklarından ve alışkanlığından kurtulamamıştır. Bugün toplumumuz besin isteklerinin çok büyük bir bölümünü yetersiz kaynaklardan; karbonhidratlarla yağlardan sağlamaktadır. Hayvansal kökenli besin, özellikle protein tüketimi çok düşük düzeydedir. Ayrıca mineral madde ve vitamin yetersizliği de her çağ ve mevsimde kendini hissettirmektedir. Bu yetersiz ve tek yönlü beslenme birçok bozukluklara hatta hastalıklara yol açmaktadır. Bu düzensizliklerin giderilmesinde, tüm besin öğelerini tam ve yeter miktarda bünyesinde bulunduran süt ve mamulleri büyük önem kazanmaktadır.Oysa halkımız maalesef süt içme alışkanlığını kazanamamıştır. Süt üretimimizin büyük bir çoğunluğu, başta tereyağı, peynir olmak üzere çeşitli süt mamullerine işlenerek değerlendirilir. Bilinen bu süt mamulleri yanında, besin değeri son derece üstün, hayvansal protein ve mineral madde noksanlığını giderecek, yoğun ve tam değerli, özellikle yaşlılar ve hamileler için çok elverişli, Türkiye için yeni bir süt mamulünün, Quark’ın ülkemiz koşullarında uygunluğu gözönüne alınarak tanıtımını amaç edindik.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Üçüncü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Üçüncü, M. . (1979). Quark ve Bazı Nitelikleri. Gıda, 4(3).
AMA Üçüncü M. Quark ve Bazı Nitelikleri. GIDA. Haziran 1979;4(3).
Chicago Üçüncü, Mustafa. “Quark Ve Bazı Nitelikleri”. Gıda 4, sy. 3 (Haziran 1979).
EndNote Üçüncü M (01 Haziran 1979) Quark ve Bazı Nitelikleri. Gıda 4 3
IEEE M. . Üçüncü, “Quark ve Bazı Nitelikleri”, GIDA, c. 4, sy. 3, 1979.
ISNAD Üçüncü, Mustafa. “Quark Ve Bazı Nitelikleri”. Gıda 4/3 (Haziran 1979).
JAMA Üçüncü M. Quark ve Bazı Nitelikleri. GIDA. 1979;4.
MLA Üçüncü, Mustafa. “Quark Ve Bazı Nitelikleri”. Gıda, c. 4, sy. 3, 1979.
Vancouver Üçüncü M. Quark ve Bazı Nitelikleri. GIDA. 1979;4(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/