Gıda
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Etik İlkeler ve Yayın Politikası Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim
...
Giriş
ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Yayın Aralığı Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği |


“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Gıda

ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Yayın Aralığı Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği |
Kapak Resmi


“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Cilt 45 - Sayı 3 - 15 Haz 2020
  1. FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİNİN HİBİSKUS EKSTRAKTLARININ KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
    Sayfalar 409 - 420
    Cüneyt DİNÇER , Timur TONGUR , Taner ERKAYMAZ
  2. QUALITY CHARACTERISTICS OF TARHANA PRODUCED WITH DIFFERENT RATIOS OF WHOLE WHEAT AND BUCKWHEAT FLOUR
    Sayfalar 421 - 432
    Oktay TOMAR , Abdullah ÇAĞLAR , Gökhan AKARCA
  3. BAYBURT CİVİL PEYNİRİNİN BAZI KİMYASAL, BİYOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE MİNERAL VE AĞIR METAL İÇERİKLERİ
    Sayfalar 433 - 447
    Ayla ARSLANER , Mehmet Ali SALIK
  4. INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF PICKLED PEPPER PRODUCED BY LOW VALUE DAIRY BY-PRODUCTS
    Sayfalar 448 - 460
    Recep GÜNEŞ , Bayram ÇETİN
  5. YOĞURT VE KEFİR KULLANILARAK ÜRETİLEN TEREYAĞLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
    Sayfalar 461 - 472
    Elif Ayşe ANLI , Tuba ŞANLI , Ebru ŞENEL
  6. ŞANLIURFA YÖRESİNE ÖZGÜ TIRNAKLI (DÜZ) EKMEKTE BAZI KATKI MADDELERİNİN KULLANIMININ EKMEK KALİTESİNE ETKİSİ
    Sayfalar 473 - 484
    Mehmet KÖTEN , Ahmet Sabri ÜNSAL
  7. ET TEKNOLOJİSİNDE VURGULU ELEKTRİK ALAN TEKNİĞİNİN KULLANILMASI
    Sayfalar 485 - 495
    Emine AŞIK CANBAZ , Selçuk ÇÖMLEKÇİ , Atif Can SEYDİM
  8. LACTOBACILLUS CİNSİ BAKTERİLERİN LİYOFİLİZE EKZOPOLİSAKKARİTLERİNİN BİFİDOBAKTERİLERİN GELİŞİMİNİ DÜZENLEYİCİ ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 496 - 505
    Dilek UZUNDAĞ , Zehranur YUKSEKDAG , Mustafa ULUDAĞ
  9. MİDYE ÖRNEKLERİNDE VIBRIO PARAHAEMOLYTICUS'A KARŞI KORUK, LİMON VE NAR SUYUNUN ANTİBAKTERİYEL ETKİSİ
    Sayfalar 506 - 516
    Fatma ÖZTÜRK
  10. GIDA ENDÜSTRİSİNDE NANOSİSTEMLERİN KULLANIMI
    Sayfalar 517 - 529
    Gülay BAYSAL
  11. EVALUATION OF FOAM-MAT DRYING BEHAVIOUR OF CRAB APPLE (MALUS FLORIBUNDA) FRUIT JUICE AND POWDER QUALITY
    Sayfalar 530 - 543
    Hülya ÇAKMAK
  12. EMULSIONS OF ORANGE AND COCONUT OILS AND THEIR USE IN PEANUT BUTTERS
    Sayfalar 544 - 554
    Emin Burçin ÖZVURAL , Ebru ÇELEN
  13. TİCARİ KEFİRLERİN BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 555 - 563
    Fatma Nur ÜNAL , Alperen KALYAS , Zeynep GÜRBÜZ , Mustafa ŞENGÜL , Bayram ÜRKEK
  14. SOME CHARACTERISTICS OF “KATIK KEŞ” A TRADITIONAL TURKISH DAIRY PRODUCT
    Sayfalar 564 - 571
    Hayri COŞKUN , Ercan SARICA , Büşranur BÜYÜKTANIR , Nizamettin BAŞ , Emine TANRIKULU , Kübra Nur BIÇAK , Cansu GÜZEL , Burcu EMECEN
  15. MODEL BASED COMPARISON OF DRYING OF ASPARAGUS (ASPARAGUS OFFICINALIS L.) WITH TRADITIONAL METHOD AND MICROWAVE
    Sayfalar 572 - 580
    Cem BALTACIOĞLU , İlhami OKUR , Sencer BUZRUL
  16. DEVELOPING A NEW ESTERIFICATION METHOD FOR THE DETERMINATION OF FATTY ACID COMPOSITIONS OF MARINE OIL SUPPLEMENTS BY GAS CHROMATOGRAPHY WITH ORTHOGONAL CENTRAL COMPOSITE DESIGN AND RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
    Sayfalar 581 - 589
    İsmail TARHAN
  17. GIDA ETİKETLERİNDE YER ALAN BİLGİLERİN SAĞLIKLI ALGILANMA (HEALTH HALO) ETKİSİ
    Sayfalar 590 - 599
    Atilla BEKTAS , Meltem ULUSOY , Vuslat BEKTAŞ
  18. IN VITRO CYTOTOXICITY ANALYSIS AND SYNTHESIS OF BIOCIDAL ALLICIN/MT/MMA/PEG/POSS NANOCOMPOSITES FOR THE FOOD PACKAGING
    Sayfalar 600 - 611
    Gülay BAYSAL
Dizinler