Gıda
Kapak Resmi
Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim ... Giriş
ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida


“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Gıda

ISSN 1300-3070 | e-ISSN 1309-6273 | Periyot Yılda 6 Sayı | Başlangıç: 1976 | Yayıncı Gıda Teknolojisi Derneği | http://dergipark.gov.tr/gida
Kapak Resmi


“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus (ICV 2015: 54.47)
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 21)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

Cilt 44 - Sayı 4 - Ağu 2019
  1. DETERMINATION OF MICROBIOLOGICAL QUALITY AND PRESENCE OF SALMONELLA SPP. ON CHICKEN PARTS SOLD AT RETAIL MARKETS IN ERZURUM, ANTIBIOTIC RESISTANCE OF THE SALMONELLA SPP. ISOLATES
    Sayfalar 553 - 562
    Mehmet YÜKSEL, Bülent Çetin, Selahattin SERT
  2. TOMBUL FINDIK ÇEŞİDİNDE YAĞ OKSİDASYONUNU AZALTACAK KURUTMA YÖNTEMİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 563 - 575
    ALİ TURAN, Ali İslam
  3. YENİ BİR ÜRÜN‒KAKAOLU KESTANE KREMASI ÜRETİMİNDE KAVURMA SICAKLIĞININ ETKİSİ
    Sayfalar 576 - 584
    Oğuz Aydemir
  4. AMOUNTS OF VITAMIN A, VITAMIN E, VITAMIN C, Β-CAROTENE, LYCOPENE, GHRELIN, GLUTATHIONE, AND MDA IN FRUITS OF DIOSPYROS KAKI L.
    Sayfalar 585 - 592
    Fikret KARATAŞ, Zulaiha Gidado MUKHTAR, Muhammad Salihu IBRAHIM, Yusuf Ibrahim IBRAHIM
  5. KIRMIZI PANCAR SUYU ÜRETİMİNDE ENZİM ÖN UYGULAMASI: İŞLEM KOŞULLARININ MEYVE SUYU VERİMİ, BETANİN MİKTARI, TOPLAM FENOLİK MADDE VE ANTİOKSİDAN KAPASİTE ÜZERİNE ETKİSİ
    Sayfalar 593 - 604
    Fatih Mehmet YILMAZ, Esra Gençdağ, Ahmet Görgüç, Merve Birişik, Ezgi Genç, Ceren Başkurt
  6. FARKLI YÖNTEMLERLE ELDE EDİLEN KAMKAT (FORTUNELLA MARGARITA Swing.) TOZLARININ FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 605 - 617
    Demet YILDIZ TURGUT, Orçun ÇINAR, Tuba Seçmen
  7. PSF/SiO2 NANOKOMPOZİT MEMBRAN ÜRETİMİ VE ELMA SUYU BERRAKLAŞTIRMA PROSESİNDE KULLANIMI
    Sayfalar 618 - 628
    Solmaz Şebnem Severcan, Niğmet Uzal, Kevser Kahraman
  8. ADAÇAYI UÇUCU YAĞ ELDESİNDEN SONRA ARTA KALAN ÜRÜNLERİN BİYOAKTİF POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 629 - 640
    Yasemin İNCEGÜL, Mustafa ÇAM
  9. RİZE'DEKİ ANZER YAYLASI’NIN ENDEMİK ÇİÇEKLERİNDEN ÜRETİLEN ANZER BALININ TOPLAM FENOLİK BİLEŞİKLERİNİN VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 641 - 653
    Fatma Hepsağ
  10. DRYING CHARACTERISTICS OF RED BEET (BETA VULGARIS ESCULENTACRUENTA) PUREE IN A MICROWAVE OVEN
    Sayfalar 654 - 671
    Safiye Nur Dirim, Meryem Talih, Gülşah Çalışkan Koç
  11. DETERMINATION OF AFLATOXIN CONTENTS OF SEBINKARAHISAR WALNUT VARIETY BY ELISA METHOD
    Sayfalar 672 - 680
    Mustafa CÜCE
  12. SURVIVAL OF ACID ADAPTED AND NON-ADAPTED STATIONARY PHASE ESCHERICHIA COLI O157:H7, SALMONELLA TYPHIMURIUM AND LISTERIA MONOCYTOGENES IN POMEGRANATE JUICE
    Sayfalar 681 - 691
    Zeynal Topalcengiz, Sefa Işık, Hasan Işık, Senem Güner
  13. GIDALARDA BULUNAN KÜFLERİN TANIMLANMASINDA KULLANILAN YÖNTEMLER
    Sayfalar 692 - 706
    Gülten Gündüz, İlkim Emenli
  14. ERİK (Prunus domestica) BAZLI KARIŞIK MEYVELİ GELENEKSEL MARMELAT ÜRETİMİ
    Sayfalar 707 - 718
    FİLİZ UÇAN TÜRKMEN, Büşra nur Bingöl, Elif Şahin, Funda Özkaraman, Zeynep Tekin
  15. PEYNİRDEN İZOLE EDİLEN YÜKSEK SEVİYEDE AMİNOGLİKOZİD DİRENÇLİ ENTEROKOKLARDA VİRÜLENS FAKTÖRLERİN FENOTİPİK VE GENOTİPİK YÖNTEMLER İLE ARAŞTIRILMASI
    Sayfalar 719 - 732
    YASİN TUNCER, Degnide Ephrem ADIFON
  16. GELENEKSEL GIDALARDAN DARTI'NIN ÜRETİM YÖNTEMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
    Sayfalar 733 - 741
    ÖZNUR CUMHUR
  17. SEÇİLMİŞ ENDOJEN LAKTİK STARTER KÜLTÜRLER İLE TURŞU ÜRETİMİ
    Sayfalar 742 - 757
    Mehmet Tokatlı, Simel Bağder Elmacı, Nurdan Arslankoz İşleyen, Filiz Özçelik
Dizinler