BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Affacting the Formation of Concentrated Yoghurt Gel I. Role of Thiol/Disulfide Interchange Reactions (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

The effect of thiol/disulphide interchange reactions on the physical properties of concentrated yoghurt gel systems was investigated. In the determination of the physical properties of concentrated yoghurt, a new technique named dynamic osicillatory rheometer was employed. Results obtained suggested that this mentioned interactions are of particularly importance in the formation of yoghurt gel. The stimulation of these interactions by adding 2-ME and the prevention by NEM caused an increase and a decrease in the gel firmness, respectively.  

Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

Tiol/disülfit ara değişim reaksiyonunun koyulaştırılmış yoğurt jetinin fiziksel özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Jelin fiziksel özelliklerinin belirlenmesinde yeni bir teknik olan dinamik titreşimli reometre (dynamic oscillatory rheometer) kutlanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre tiol/disülfit ara değişim reaksiyonlarının jel oluşumunda son derece büyük bir öneme sahip olduğu saptanmıştır. Bu interaksiyonların 2-ME aracılığı ile teşvik edilmesi ya da NEM aracılığı ile engellenmesi yoğurt pıhtısının sıkılığını sırasıyla artırıcı ya da azaltıcı etki yapmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Barbaros H. Özer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Özer, B. H. . (2001). Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü. Gıda, 26(5).
AMA Özer BH. Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü. GIDA. Ekim 2001;26(5).
Chicago Özer, Barbaros H. “Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü”. Gıda 26, sy. 5 (Ekim 2001).
EndNote Özer BH (01 Ekim 2001) Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü. Gıda 26 5
IEEE B. H. . Özer, “Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü”, GIDA, c. 26, sy. 5, 2001.
ISNAD Özer, Barbaros H. “Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü”. Gıda 26/5 (Ekim 2001).
JAMA Özer BH. Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü. GIDA. 2001;26.
MLA Özer, Barbaros H. “Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü”. Gıda, c. 26, sy. 5, 2001.
Vancouver Özer BH. Konsantre Yoğurt Jelinin Oluşumunda Etkili Faktörler I: Tiol/Disülfit Aradeğişim Reaksiyonlarının Rolü. GIDA. 2001;26(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/