BibTex RIS Kaynak Göster

The Use and Importance of Sulphur Dioxide in Wine Making (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Sulphur dioxide which has an antioxidant, antioxidasic, antimicrobial, color stabilizer, dissolvent and clarifying properties must be used in wine making. During the whole production, starting from the must till marketing, the usage o appropriate amounts of sulphur dioxide has a great importance on the quality of wine. However the use of excessive amounts of sulphur dioxide is harmful for human health. Therefore sulphiting must be done carefully during the production of wine. This study was based on the literature review related to the effects and the roles of sulphur dioxide in wine making, the amounts to be added and the methods of sulphiting.   

Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Şarapçılıkta kükürt dioksit, antioksidan, antioksidazik, antimikrobiyal, rengi stabilize edici, çözündürücü ve durultucu özellikleriyle kullanımı kaçınılmaz bir maddedir. Şıradan başlayıp tüketime hazır oluncaya kadar her aşamada uygun miktarlarda kükürt dioksit kullanılması elde edilecek şarabın kalitesi üzerinde belirleyici bir rol oynar. Kükürt dioksitin aşırı kullanımı sağlık açısından sakıncalıdır. Bu nedenle kükürtleme şarapçılıkta bilinçli olarak uygulanması gereken bir işlemdir. Bu çalışmada kükürt dioksitin şaraptaki rolü ve etkileri ele alınmış, kullanım miktarları ve şekilleri hakkında bilgi verilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Turgut Cabaroğlu Bu kişi benim

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Cabaroğlu, T. ., & Canbaş, A. . (1993). Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. Gıda, 18(1).
AMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. GIDA. Şubat 1993;18(1).
Chicago Cabaroğlu, Turgut, ve Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda 18, sy. 1 (Şubat 1993).
EndNote Cabaroğlu T, Canbaş A (01 Şubat 1993) Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. Gıda 18 1
IEEE T. . Cabaroğlu ve A. . Canbaş, “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi”, GIDA, c. 18, sy. 1, 1993.
ISNAD Cabaroğlu, Turgut - Canbaş, Ahmet. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda 18/1 (Şubat 1993).
JAMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. GIDA. 1993;18.
MLA Cabaroğlu, Turgut ve Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda, c. 18, sy. 1, 1993.
Vancouver Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. GIDA. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/