BibTex RIS Kaynak Göster

Preliminary Exploration of Simulation Preparation, Clinical Judgment and Reflective Process

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 3, 141 - 150, 01.09.2012

Öz

Objective: How are clinical judgment and reflection enhanced with use of simulation is an area that requires exploration in addition to developing evidence about how best to prepare faculty and students for simulation. Simulation has proven to be an effective teaching strategy. Incorporating best practices to achieve optimal learning outcomes continues to require development. Methods: Triangulated evaluatory pilot study utilizing Survey Monkey for data collection. Seven students and 4 educators provided the convenience sample. Results: All participants felt more prepared with the prebriefing preparatory material. Students felt they had a better grasp of the simulation experience with sufficient understanding to respond effectively and decide on a course of nursing action to participate in patient care. Instructors felt more prepared with the additional information to effectively facilitate the simulation. Conclusions: Preparatory material enhanced simulation experience which further augmented clinical judgment and reflective practice. Simulation is essential to continued education of nursing students, preparing faculty and students for simulation improves outcomes.

Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 3, 141 - 150, 01.09.2012

Öz

Amaç: Öğretim üyesi ve öğrencilerin simulasyona ne kadar iyi hazırlandığı hakkında gelişmekte olan kanıtlarına ek olaraksimülasyon kullanılarak klinik karar ve yansımalarının nasıl geliştirileceği araştırılması gereken bir alandır. Simülasyonun etkili bir öğrenme stratejisi olduğu ispatlanmıştır. Optimum öğrenme çıktılarını elde etmek için en iyi uygulamaları bir araya getirmede ilerleme gereksinimi hala sürmaktedir. Materyal ve Metod: Üçgenlenmiş değerlendirme pilot çalışmada veri toplamada Survey Monkey(online anket) kullanıldı. Yedi öğrenci ve 4 eğitimci örnek olarak alındı. Bulgular: Tüm katılımcılar brifing öncesi hazırlık malzemeleri ile daha hazırlıklı hissettiler. Öğrenciler hasta bakımına katılmak için hemşirelik eylem kursunda karar ve etkili cevap için yeterli anlama ile simülasyon deneyimini daha iyi kavramak zorunda olduklarını hissettiler. Eğitimciler simülasyonu etkili bir şekilde kolaylaştırmak için ek bilgiler ile daha iyi hazırlanmış olduklarını hissettiler. Sonuç: Daha sonraki gelişmiş klinik yargı ve yansıtıcı uygulamalarda hazırlık materyalleri simülasyon deneyimini arttırır. Simülasyon hemşirelik öğrencilerinin sürekli eğitiminde esastır. Öğretim görevlileri ve simülasyon için öğrencilerin hazırlanmasında sonuçları geliştirir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Orjinal Çalışma
Yazarlar

Leighsa Sharoff Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sharoff, L. (2012). Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç. Çağdaş Tıp Dergisi, 2(3), 141-150.
AMA Sharoff L. Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç. J Contemp Med. Eylül 2012;2(3):141-150.
Chicago Sharoff, Leighsa. “Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı Ve Yansıtıcı Süreç”. Çağdaş Tıp Dergisi 2, sy. 3 (Eylül 2012): 141-50.
EndNote Sharoff L (01 Eylül 2012) Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç. Çağdaş Tıp Dergisi 2 3 141–150.
IEEE L. Sharoff, “Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç”, J Contemp Med, c. 2, sy. 3, ss. 141–150, 2012.
ISNAD Sharoff, Leighsa. “Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı Ve Yansıtıcı Süreç”. Çağdaş Tıp Dergisi 2/3 (Eylül 2012), 141-150.
JAMA Sharoff L. Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç. J Contemp Med. 2012;2:141–150.
MLA Sharoff, Leighsa. “Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı Ve Yansıtıcı Süreç”. Çağdaş Tıp Dergisi, c. 2, sy. 3, 2012, ss. 141-50.
Vancouver Sharoff L. Simülasyon Hazırlığında Ön Araştırma, Klinik Yargı ve Yansıtıcı Süreç. J Contemp Med. 2012;2(3):141-50.