BibTex RIS Kaynak Göster

Örtü Altında Isırgan Gübrelemesinin Domateste Verim Ve Kaliteye Etkisi

Yıl 1985, Cilt: 1985 Sayı: 1, 0 - 0, 01.06.1985

Öz

Bu çalışma örtü altında yapılan domates yetiştiriciliğinde toprağa farklı dozlarda verilen ısırgan otlarının domateslerin verim ve kalitesine etkisini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Lucy Fi ve Super- marmande domates çeşitleri kullanılmıştır. Denemede kontrol parsellerin¬den başka m* 'ye 4 ve 8 kg üzerinden verilen ısırgan dozları kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar ısırgan dozlarının gerek toplam verim ve gerekse 1. kalite verimini her iki çeşitte de artırdığını göstermiştir. Toprağa dikimden önce m2 'ye verilen her 1 kg ısırgan otunun dekar başına 1. kalite ürünü 100,47 kg, taplam verimi de 114,85 kg artırdığı saptanmıştır. Isırgan dozları ayrıca erkenciliği sağlamış ve meyve iriliğini artırmıştır. Öte yandan ısırgan otunun verilmiş olduğu parsellerde renk, kuru madde ve tat bakı¬mından düzelmeler tesbit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Abdurrahman Yazgan Bu kişi benim

Saadet Arıkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 1985 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yazgan, A., & Arıkan, S. (1985). Örtü Altında Isırgan Gübrelemesinin Domateste Verim Ve Kaliteye Etkisi. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1985(1).