Urea is a quite small molecule yet and important part of milk component. A large concentration of milk urea show dietary disbalance, potential milk losses and risk of infertility. Milk urea may be used as a management tool to improve dairy herd nutrition and the monitoring the nutritional status of lactating dairy cows. Concentrations of milk urea nitrogen may be used as an indicator of dietary protein excess or deficiency.
Üre, sütün çok önemli ve küçük yapılı bir molekülüdür. Sütteki ürenin büyük konsantrasyonda olması, potansiyel süt kayıplarına, infertilite riskine neden olurken, karma yemde dengesizliğe neden olmaktadır. Süt üre nitrojen değeri, ineklerin sağlığı ve beslenmesiyle ilgili bilgiler sağlaması nedeniyle sürü sağlığı ve besleme ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. Süt üre nitrojeni, rasyondaki karbonhidrat ve protein arasındaki dengeyi yansıtır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 2009 Sayı: 2 |