Recent developments in poultry nutrition focused on researches about diet with various nutrients, natural products, non-nutritive factors or pharmacological agents as well as genetic selection to reduce egg cholesterol content. In this article, the information about non-nutritive dietary factors and pharmacological compounds as egg cholesterol-lowering agents will be given.
Laying Hen Cholesterol Non-Nutritive Factors Pharmacological Agents
Kanatlı hayvan beslemedeki son gelişmeler, yumurtanın kolesterol içeriğinin genetik seleksiyonun yanı sıra rasyondaki çeşitli besin maddeleriyle, doğal ürünlerle, besinsel olmayan faktörlerle veya ilaçlarla azaltılması yönündeki çalışmalar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu makalede, yumurta kolesterolünü düşürücü etkenler olarak; besinsel olmayan rasyon faktörleri ve ilaçlar hakkında bilgi verilecektir.
Yumurta Tavuğu Kolesterol Besinsel Olmayan Faktörler Farmakolojik Etkenler
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 2008 Sayı: 1 |