BibTex RIS Kaynak Göster

A Research On The Existing Conditions Properties And Development Possibilities Of The Beef Cattle Enterprises In Tokat Province

Yıl 2002, Cilt: 2002 Sayı: 1, - , 01.06.2002

Öz

In Tokat province beef cattle enterprises have expanded rapidly in the latest years. In this study, construction materials, construction systems and construction elements which are used in agricultural buildings of beef cattle enterprises were determined. Furthermore, organizing the enterprise farmyard, existing conditions and characterics of enterprise buildings, costs of various existing buildings and building capital were studied. Considering the general knowledge of the research area and the results obtained from researchs, the subjects for developing the existing conditions were explained and proposed. Farmyard plans convenient for the region were presented.

Tokat İli Besi Sığırı İşletmelerinde İşletme Yapılarının Durumu, Özellikleri, Yeterlilikleri ve Gelişme Olanakları Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2002, Cilt: 2002 Sayı: 1, - , 01.06.2002

Öz

Bu çalışmada, Tokat ilinde son yıllarda hızlı bir yayılma alanı bulan besi sığırcılığı işletmelerinde tarımsal yapılarda kullanılan yapı malzemesi, inşaat sistemleri ve yapı elemanları belirlenmiş, işletme avlusunun düzenlenmesi, işletme yapılarının mevcut durumları, özellikleri, yapıların maliyetleri ve yapı sermayeleri incelenmiştir. Araştırma yöresi hakkındaki genel bilgiler ve araştırmalardan elde edilen sonuçların ışığı altında mevcut durumun geliştirilmesi ile ilgili konular açıklanarak önerilerde bulunulmuş ve araştırma yöresi için uygun görülen işletme avlusu düzenlemelerine ilişkin planlar hazırlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

İbrahim Örüng Bu kişi benim

Sedat Karaman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 2002 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Örüng, İ., & Karaman, S. (2002). Tokat İli Besi Sığırı İşletmelerinde İşletme Yapılarının Durumu, Özellikleri, Yeterlilikleri ve Gelişme Olanakları Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 2002(1).