Bu araştırma Elazığ İli, Baskil İlçesinde yetişen kurutmalık değeri yüksek olan kayısı tiplerinin seçimi amacıyla 1997-1998 yılları arasında yürütülmüştür. Araştırmada verim ve suda çözünebilir kuru madde miktarı esas alınmak suretiyle 500’den fazla ağaç incelenmiş ve 16 tip sonraki çalışmalar için seçilmiştir. İki yıl verileri esas alınarak seçilen tiplerde ortalama meyve ağırlığı 24.54-35.73 g, çekirdek ağırlığı 1.23-2.11 g, suda çözünebilir kum madde miktarı %20.81-26.16 , meyve boyu 35.16-40.78 mm, meyve eni 33.18-37.56 mm ve meyve yüksekliği ise 33.73-38.67 mm arasında saptanmıştır.
This study was coducted out to selection dried apricot types in wild apricot populations in the between 1997-1998 years. 16 superior types were selected according to yield and dry matter. In the selected types, average fruit weight varied between 24.54-35.73 g, soluble solids content ranged from 20.81 to 26.16 %, seed weight varied between 1.23 and 2.11 g and fruit length changed between 35.16-40.78 mm.
Apricot Solible Solids Content Fruit Quality Selection Yield
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1999 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 1999 Sayı: 1 |