BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Wool Characteristics of Sakız ı Awassi and lie de France x Awassi Crossbreds and Pure Awassi Sheeps Raised at Ceylanpinar State Farm

Yıl 1997, Cilt: 1997 Sayı: 1, - , 01.06.1997

Öz

Staple length and fiber length of 2-years-old hoggets raised at Ceylanpinar State Farm were found 17.3 cm and 21.5 cm for pure Awassi, 10.6 cm and 16.75 cm for Sakız x Awassi(Fj), 11.2 cm and 18.25 cm for lie de France x Awassi(Fj), respectively. Fiber diameter and medullated fiber percentage for genotypes mentioned above were found 37.36 micron and %11.69, 36.42 micron and %6.71, 30.45 micron and %9.70, respectively. According to ASTM and German System, the quality number and grade for those genotypes were found 48 ‘S and D, 48-50 ‘S and CD, 54 ‘S and BC, respectively.

Ceylanpınar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Saf İvesi, Sakız X İvesi Ve İle De France X İvesi Melez Koyunlarında Yapağı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 1997 Sayı: 1, - , 01.06.1997

Öz

Ceylanpmar Tarım İşletmesinde yetiştirilen 2 yaşlı saf İvesi, Sakız x İvesi (Fı) ve ile de France x İvesi(F]) melez toklulardan alınan yapağı örneklerinde lüle uzunluğu ve kıl uzunluğu, genotipler için sırasıyla 17.3 cm ve 21.5 cm, 10.6 cm ve 16.75 cm, 11.2 cm ve 18.25 cm olarak bulunmuştur. Elyaf çapı ve medullah kil oranı yukarıda belirtilen genotipler için sırasıyla, 37.36 mikron ve %11.69, 36.42 mikron ve %6.71, 30.45 mikron ve %9.70’dir. Sortiman sınıfı ASTM ve Alman sistemine göre genotiplere göre sırasıyla, 48 ‘S ve D, 48-50 ‘S ve CD, 54 ‘S ve BC’dir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Murat Çimen Bu kişi benim

Lütfi Özcan Bu kişi benim

Osman Torun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 1997 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çimen, M., Özcan, L., & Torun, O. (1997). Ceylanpınar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Saf İvesi, Sakız X İvesi Ve İle De France X İvesi Melez Koyunlarında Yapağı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1997(1).