BibTex RIS Kaynak Göster

Effects Of Different Salt Concentrations In Addition To Silage Fodder Which Were Harvested Of Different Stage

Yıl 1995, Cilt: 1995 Sayı: 1, - , 01.06.1995

Öz

Effects of in addition to salt on sorghum, sudangrass, sorghum hybrids and maize silage at different levels (0.0, 2.0, 4.0 and 6.0 %) were investigated by this experiment. As increasing rate of salt (NaCl) markedly dry matter was increased. Salt rate of in addition to silage decreased in advance stage of vegetation. The highest dry matter was found in the full blooming with in addition to 6.0 % and 4.0 % salt at the milk stage. On the other hand, Fleig score was advanced with in addition to salt. The highest Fleig score and the lowest pH value were found at the milks stage with in addition to 4.0 % salt as follows, respectively: 113 score and 3.88.

Farklı Devrelerde Hasat Edilerek Silolanan Yemlere, Çeşitli Oranlarda Tuz İlavesinin Etkileri

Yıl 1995, Cilt: 1995 Sayı: 1, - , 01.06.1995

Öz

Bu denemede Sorgum, Sudanotu, Sorgum-Sudanotu melezi ve Mısır silo yemlerine çeşitli oranlarda (% 0.0, % 2.0, % 4.0 ve % 6.0) tuz (NaCl) katkısının etkileri araştırılmıştır. Silo yemlerine tuz ilâve edildiğinde silo suyunun bir kısmım emip, kuru madde oranım yükseltmektedir. Vejetasyon devresi ilerledikçe silo yemlerine katılan tuz oram azalmıştır. En yüksek kuru madde oram, tam çiçeklenme devresinde % 6, süt olum devresinde ise % 4 tuz katıldığında belirlenmiştir. Kuru madde oranım arttıran tuz, dolaylı olarak da Fleig puanım yükseltmektedir. Süt olum devresinde mısır silajma % 4 tuz katıldığında en yüksek Fleig puanı (113) ve en düşük pH değeri (3.88) elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Selahattin İptaş Bu kişi benim

Rıza Avcıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 1995 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA İptaş, S., & Avcıoğlu, R. (1995). Farklı Devrelerde Hasat Edilerek Silolanan Yemlere, Çeşitli Oranlarda Tuz İlavesinin Etkileri. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1995(1).