BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect Of Severity Of Pruning On Some Characteristics Of Fruit In Peach (Primus Pérsica L. Batsch) Cv. J.H. Hale

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

This study was carried out in 1992. Shoots of fruit were prunned with 0,4, 8, 12 and 16 buds. As a results, when it tbok into consideration to total soluble solid, fruit weight, fruit volume and seed-fruit weight ratio (%), the fruits of 8 buds prunned were found the best quality.

J. H. Hale Şeftali Çeşidinde Uygulanan Farklı Budama Şiddetlerinin Meyvenin Bazı Özelliklerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Araştırma 1992 yılında yürütülmüştür. Uygulamalar 8 yaşlı J.H. Hale şeftali çeşidinde, Mart ayı ortasında budanacak meyve dallarının kontrol yanında 4, 8, 12 ve 16 göz kalacak şekilde, geriye doğru budanması şeklinde yapılmıştır. Araştırma sonunda suda çözünebilir kura madde, meyve ağırlığı, meyve hacmi ve çekirdek/meyve ağırlığı oranı (%) dikkate alındığında, 8 göz üzerinden yapılan budamalar sonucu oluşan meyvelerin daha kaliteli ol¬duğu saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Yakup Özkan Bu kişi benim

Resul Gerçekçîoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkan, Y., & Gerçekçîoğlu, R. (1993). J. H. Hale Şeftali Çeşidinde Uygulanan Farklı Budama Şiddetlerinin Meyvenin Bazı Özelliklerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).