This study was carried out in 1992. Shoots of fruit were prunned with 0,4, 8, 12 and 16 buds. As a results, when it tbok into consideration to total soluble solid, fruit weight, fruit volume and seed-fruit weight ratio (%), the fruits of 8 buds prunned were found the best quality.
Araştırma 1992 yılında yürütülmüştür. Uygulamalar 8 yaşlı J.H. Hale şeftali çeşidinde, Mart ayı ortasında budanacak meyve dallarının kontrol yanında 4, 8, 12 ve 16 göz kalacak şekilde, geriye doğru budanması şeklinde yapılmıştır. Araştırma sonunda suda çözünebilir kura madde, meyve ağırlığı, meyve hacmi ve çekirdek/meyve ağırlığı oranı (%) dikkate alındığında, 8 göz üzerinden yapılan budamalar sonucu oluşan meyvelerin daha kaliteli ol¬duğu saptanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1 |