BibTex RIS Kaynak Göster

Soil Survey, Mapping And Classification Of Tokat Agricul¬tural Faculty Soils

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

In this study physical, chemical and morphological proporties of Tokat agricultural fa¬culty soils were determined and soil map was prepared. On different three physiographic units; three soil series have been determined, described and mapped. This study Was made according to soil Taxonomy. Soil series were distinguished that are; Taşlı Çiftlik, Kanal and Kampüs. These series are classified into Entisol order. In addi¬tion to this soils properties and problems were also determined.

Tokat Zîraat Fakültesi Yerleşim Alanının Toprak Etüt Haritalanması Ve Sınıflandırılması

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Bu çalışmada Tokat Ziraat Fakültesi topraklarının önemli fiziksel, kimyasal, morfolojik özellikleri incelenmiş ve Toprak Haritası oluşturulmuştur. Farklı üç fizyoğrafik ünite üze¬rinde yapılan çalışma ile üç farklı toprak serisi belirlenerek tanımlanmış ve haritalanmıştır. Toprak Taksonomisi’nin tanımlayıcı kriterlerine göre yapılan bu çalışma seri kategori¬sinde ayırt edilen Kampüs, Kanal ve Taşlı Çiftlik serileri Entisol ordosunda sınıflandırıl¬mış, özellikleri ve sorunları rapor halinde hazırlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Alper Durak Bu kişi benim

Haşan Taşova Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Durak, A., & Taşova, H. (1993). Tokat Zîraat Fakültesi Yerleşim Alanının Toprak Etüt Haritalanması Ve Sınıflandırılması. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).