GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI

Cilt: 1 Sayı: 1 1 Ağustos 2018
  • Umut Basmacı
  • Özgür Çengel
PDF İndir
TR EN

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI

Öz

Uzun yıllardır İnşaat firmaları tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan pazarlama ve satış faaliyetleri nedeniyle etkin bir pazarlama stratejisi yöntemi oluşturulamamıştır. Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ile birlikte çeşitli dijital pazarlama teknikleri kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada amaç Gayrimenkul pazarlamada önemli bir yere sahip olan Dijital pazarlama tekniklerinden Arama motoru reklamlarının kullanım biçimleri ile ilgili bilgiler vermek ve öneriler geliştirebilmektir. Gayrimenkul Sektörü bünyesinde sosyokültürel faktörler, teknolojik gelişmeler, Ekonomik ve düzenleyici değişkenler, Finansal sistem değişiklikleri gibi birçok değişkeni barındırmaktadır. Gayrimenkul sektöründe rekabetin artmasıyla geleneksel pazarlama anlayışı yerini daha farklı çağın gerektirdiği pazarlama anlayışına bırakmaya başlamıştır. Gayrimenkul sektöründe de tüketicilere ulaşmak için SEO çalışmaları, Google AdWorks çalışmaları, Görüntülü Reklamcılık gibi Dijital Pazarlama unsurları kullanılmaya başlanmıştır. Gayrimenkul sektörünün gereksinimlerine göre şekillendirilen yeni bir pazarlama anlayışı, dijital ve geleneksel pazarlama teknikleri kullanılarak sistemleştirilmesi önerilmektedir

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Alabay, M. N. (2010). Geleneksel pazarlamadan yeni pazarlama yaklaşımlarına geçiş süreci. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2), 213-235.
  2. Bulunmaz, B. (2016). Gelişen teknolojiyle birlikte değişen pazarlama yöntemleri ve dijital pazarlama. TRT Akademi, 1(2), 348-365.
  3. Caywood, C. L. (2013). Corporate reputation and the discipline of integrated marketing communications. In C. E. Carroll (Eds.), The Handbook of Communication and Corporate Reputation, (pp. 94-104), Malden, MA: John Wiley & Sons.
  4. Chachra, N., Savage, S. & Voelker, G. M. (2015). Affiliate crookies: Characterizing affiliate marketing abuse. IMC '15 Proceedings of the 2015 ACM Conference on Internet Measurement Conference, 41-47.
  5. Çizmeci F. & Ercan, T. (2015). The effect of digital marketing communication tools in the creation brand awareness by housing companies. MEGARON, 10(2), 149-161.
  6. Dunay, P. & Krueger, R. (2010). Facebook marketing for dummies. Indianapolis, Wiley Publishing.
  7. Gülmez, M. (2011). İnternet üzerinde ağızdan ağıza pazarlama uygulama örnekleri. IUYD, 2(1), 29-36.
  8. Haşıloğlu, S. B. & Süer, İ. (2010). Elektronik posta ile pazarlama üzerine bir araştırma. IUYD, 1, 61-74.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Umut Basmacı Bu kişi benim

Özgür Çengel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 2018

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Basmacı, U., & Çengel, Ö. (2018). GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi, 1(1), 29-36. https://izlik.org/JA58MA86WB
AMA
1.Basmacı U, Çengel Ö. GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI. TUB. 2018;1(1):29-36. https://izlik.org/JA58MA86WB
Chicago
Basmacı, Umut, ve Özgür Çengel. 2018. “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi 1 (1): 29-36. https://izlik.org/JA58MA86WB.
EndNote
Basmacı U, Çengel Ö (01 Ağustos 2018) GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi 1 1 29–36.
IEEE
[1]U. Basmacı ve Ö. Çengel, “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI”, TUB, c. 1, sy 1, ss. 29–36, Ağu. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58MA86WB
ISNAD
Basmacı, Umut - Çengel, Özgür. “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi 1/1 (01 Ağustos 2018): 29-36. https://izlik.org/JA58MA86WB.
JAMA
1.Basmacı U, Çengel Ö. GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI. TUB. 2018;1:29–36.
MLA
Basmacı, Umut, ve Özgür Çengel. “GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi, c. 1, sy 1, Ağustos 2018, ss. 29-36, https://izlik.org/JA58MA86WB.
Vancouver
1.Umut Basmacı, Özgür Çengel. GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE DİJİTAL PAZARLAMADA ARAMA MOTORLARI REKLAMLARI. TUB [Internet]. 01 Ağustos 2018;1(1):29-36. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58MA86WB