EN
TR
Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma
Öz
Havacılık alanındaki hızlı gelişim ve havalimanı sayılarındaki artış ile birlikte havacılık sektöründe hizmet sunan işletmelerin çevreye olan etkileri de oldukça artmıştır. Özellikle havaalanlarında faaliyet gösteren işletmelerin gürültü, hava ve su kirliliği, katı atıklar, bitki örtüsünün değişimi, doğal hayatın bozulması gibi olumsuz çevresel etkilere neden olduğu ve o yöre açısından önemli sorunlar oluşturduğu belirtilmektedir. Söz konusu etkiler ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmakta, farklı proje ve çalışmalar ile bu etkileri, olabildiğince yok etmek veya minimuma indirmek amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Yeşil Havaalanı Projesi başlatılmıştır ve bu hususta belirlenen standartlara ve kriterlere göre oluşturulan bir çevre yönetim sisteminin uygulanması ile işletmelere Yeşil Kuruluş sertifikası verilmektedir. Bu çalışmada; Yeşil Kuruluş Sertifikasının işletme imajına olan katkılarını değerlendirmek amacıyla, sertifikaya sahip olan kuruluşların web sayfaları sertifikanın kullanımını ortaya koymak için içerik analizi yöntemine tabii tutulmuştur. Elde edilen bulgular neticesinde; işletmelerin çoğunluğunun web sayfalarında sertifikalarını göstermediği sonucuna ulaşılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Chen, Y. 2008. The Driver of Green Innovation and Green Image–Green Core Competence, Journal of Business Ethics, 81(3), 531-543.
- SHGM, http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/kurumsal/yayinlar/hadt11.pdf. (01.08.2020)
- ICAO,https://www.icao.int/environmental-protection/Documents/ICAO%20Environmental%20Report%202016.pdf. (03.08.2020)
- IATA, https://www.iata.org/en/programs/environment/corsia/. (03.08.2020)
- EASA, https://www.easa.europa.eu/eaer/climate-change. (03.08.2020)
- EUROCONTROL, https://www.eurocontrol.int/environment. (03.08.2020)
- Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü, https://cygm.csb.gov.tr/birimler/hava-yonetimi-dairesi-baskanligi/177. (04.08.2020)
- DHMİ, https://www.dhmi.gov.tr/Sayfalar/Projelerimiz.aspx. (05.08.2020)
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Finans
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
31 Aralık 2020
Gönderilme Tarihi
2 Aralık 2020
Kabul Tarihi
31 Aralık 2020
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2020 Cilt: 1 Sayı: 1
APA
Canöz, N., & Ertek, A. (2020). Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma. International Journal of Aeronautics and Astronautics, 1(1), 23-32. https://izlik.org/JA23RD33BL
AMA
1.Canöz N, Ertek A. Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma. International Journal of Aeronautics and Astronautics. 2020;1(1):23-32. https://izlik.org/JA23RD33BL
Chicago
Canöz, Nilüfer, ve Ahmet Ertek. 2020. “Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma”. International Journal of Aeronautics and Astronautics 1 (1): 23-32. https://izlik.org/JA23RD33BL.
EndNote
Canöz N, Ertek A (01 Aralık 2020) Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma. International Journal of Aeronautics and Astronautics 1 1 23–32.
IEEE
[1]N. Canöz ve A. Ertek, “Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma”, International Journal of Aeronautics and Astronautics, c. 1, sy 1, ss. 23–32, Ara. 2020, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA23RD33BL
ISNAD
Canöz, Nilüfer - Ertek, Ahmet. “Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma”. International Journal of Aeronautics and Astronautics 1/1 (01 Aralık 2020): 23-32. https://izlik.org/JA23RD33BL.
JAMA
1.Canöz N, Ertek A. Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma. International Journal of Aeronautics and Astronautics. 2020;1:23–32.
MLA
Canöz, Nilüfer, ve Ahmet Ertek. “Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma”. International Journal of Aeronautics and Astronautics, c. 1, sy 1, Aralık 2020, ss. 23-32, https://izlik.org/JA23RD33BL.
Vancouver
1.Nilüfer Canöz, Ahmet Ertek. Yeşil kuruluş sertifikasının yeşil imaj oluşumuna katkısı: Türk sivil havacılığı üzerine bir araştırma. International Journal of Aeronautics and Astronautics [Internet]. 01 Aralık 2020;1(1):23-32. Erişim adresi: https://izlik.org/JA23RD33BL