Etik İlkeler ve Yayın Politikası

Dergi yayın politikasında akademik ilke ve etik değerlere bağlıdır. Etik ilke ve değerlere ilişkin ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak yayın hayatını sürdürmektedir. Bu kapsamda, COPE (Committee on Publication Ethics) tarafından belirlenen standartlar ve YÖK "Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi"nde belirlenen esaslar dikkate alınmaktadır ( https://publicationethics.org/ https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Kurumsal/mevzuat/bilimsel-arastirma-ve-…). Makale değerlendirme sürecinde kabul edilen araştırma ve yayın etiği standartlarına aykırılığı tespit edilen eserlerin yayın talebi reddedilir. Eserin yayınlanmasından sonra söz konusu aykırılığın tespit edilmesi halinde eser yayından kaldırılır.Derginin yayın politikası çerçevesinde, temel amaç, iletişim bilimleriyle ilgili farklı perspektiflerden hareketle, alana katkı sağlayacak, kuramsal temeli kuvvetli, yeni ve özgün araştırmalara yer vermektir.

Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi; sanat, kültür ve iletişim ile bağlantılı olarak, sosyal bilimlerin tüm alt dallarındaki akademik araştırmaları yayınlamaktadır.

Dergide; orijinal araştırma makaleleri, kitap incelemeleri ve çeviri makaleler yayına kabul edilmektedir.

Temel sosyal bilim dalları ve ilgili bazı sosyal bilim dallarından bazıları şu şekildedir.

Temel Sosyal Bilim Dalları

- Sanat

- Kültürel Çalışmalar

- İletişim

İlgili Sosyal Bilim Dalları

- Sosyoloji

- Hukuk


- Felsefe

- Edebiyat

- Siyaset Bilimi vb.

Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi'nde makale gönderim/süreç işletim ücreti bulunmamaktadır.

Çift kör hakemlik esası ile çalışmalar değerlendirilmektedir.

Bütün çalışmalar, Turn-it in intihal tespit programı ile taranmakta; %20 üzeri benzerlik oranı tespit edilen çalışmalar reddedilmektedir.