Isparta’da doğal olarak yetişen lavanta bitkisinin, şehrin tanıtımını ve eksik olan turizm faaliyetlerini biraz da olsa yükselttiği gözlemlenmektedir. Bu kapsamda Isparta turizmine fayda sağlayan lavanta bitkisi, şehirde eksik olan gastronomi ve mutfak kültürünü de beraberinde getirdiği düşünülmektedir. Çalışmanın amacını, Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’ne bağlı olan Kuyucak Köyünde yetiştirilen lavantanın hangi yiyecek ve içeceklerde kullanıldığı, lavantalı yiyecek ve içecekleri tadan turistlerin tepkisi ve lavantanın Isparta turizmine ne ölçekte yararlar sağlayacağını ortaya çıkarmak oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak, nitel araştırma yöntemlerinden biri olan yarı yapılandırılmış görüşme tekniği uygulanmıştır. Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü’nde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde elde edilen bulgulara göre, lavantanın birçok yiyecek ve içecekte kullanıldığı, Kuyucak Köyü’ne gelen turistlerin bu yiyecek ve içecekleri tattıklarında ilk tepkilerinin olumlu olduğu ve lavanta içerikli yiyecek ve içeceklerin Isparta’da gastronomi turizminin gelişimine yarar sağlayacağı tespit edilmiştir.
It has been observed that the lavender plant grown naturally in
Isparta raises the tourism activities a little. In this context, it is thought
that the lavender plant, which is beneficial to the tourism of Isparta, is
accompanied by the missing gastronomy and culinary culture in the city. The
purpose of the work is to find out what foods and drinks lavender grown in
Kuyucak Village of Isparta, which is connected to Keçiborlu District, the
lavender food and beverages are the reaction of tourists from the sea and how
much lavender will benefit the tourism of Isparta. A semi-structured interview
technique, one of the qualitative research methods, applied as the data
collection tool in the study. According
to the findings of the interviews conducted in Kuyucak Village of Isparta's
Keçiborlu, it has determined that lavender is used for many foods and beverages
and that the first reactions of the tourists coming to the village of Kuyucak
are positive for these foods and drinks that lavender-containing foods and
beverages will benefit the development of gastronomic tourism in Isparta.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 4 Temmuz 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 1 |