Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Özgün İslami Finansal Kurumlar İnşa Etmek

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 2, 171 - 194, 01.07.2015

Öz

İslam’ın ruhunun kapitalizmin ruhuyla sert ve keskin bir uyuşmazlık içinde olmasından dolayı, İslam’ın ruhunu ifade etmek üzere tasarlanmış kurumların almış olduğu biçimin de ayrıca farklı olması zorunludur. Kapitalist finansal kurumlar kapitalist toplumların özünde yer alan servet biriktirme sürecini desteklemek üzere tasarlanmışlardır. İslam’da esas olan, kapitalist toplumlarda baskın olanlardan radikal bir şekilde farklı çeşitli hizmet-odaklı kurumlardaki hizmet ruhu ve başkalarına infak etmektir.

Building Genuine Islamic Financial Institutions

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 2, 171 - 194, 01.07.2015

Öz

Since the spirit of Islam is in stark and violent conflict with the spirit of Capitalism, the form taken by institutions designed to express this spirit must also be different. Capitalist financial institutions are designed to support the process of accumulation of wealth, which is at the heart of capitalist societies. Central to Islam is the spirit of service, and spending on others, which is expressed by diverse, service-oriented institutions, radically different from those dominant in capitalist societies

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular İşletme
Diğer ID JA98JP39NK
Bölüm Çeviri
Yazarlar

Asad Zaman Bu kişi benim

Mustafa Kenan Erkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Zaman, A., & Erkan, M. K. (2015). Building Genuine Islamic Financial Institutions. International Journal of Islamic Economics and Finance Studies, 1(2), 171-194.

25855

IJISEF'te yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.