Yabancılara Akademik Türkçe Öğretiminde İhtiyaçlar ve Çözüm Önerileri
Öz
Anahtar Kelimeler
Etik Beyan
Kaynakça
- Bakırdöğen, M. (2022). Erciyes üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi akademik Türkçe kitap setlerinin okuma metinleri ve etkinliklerinin incelenmesi (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi.
- Çiftler, F. (2022). Akademik Türkçe için alanlara özgü oluşturulan kelime listelerinin internet tabanlı kullanımı üzerine bir araştırma (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Yıldız Teknik Üniversitesi.
- Çiftler, F. ve Aytan, T. (2019). Yabancılar için akademik Türkçe kitapları üzerine bir inceleme. International Journal of Languages Education and Teaching, 7(4), 75-91.
- Demir, D. (2017). Uluslararası öğrencilerin akademik Türkçe ihtiyaçları (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Hacettepe Üniversitesi.
- Demiriz, H. N. ve Okur, A. (2019). Türkçe öğretiminde yazma öğretimine akademik Türkçe aşamasında yabancı öğrenciler üzerinden bir bakış. Ana Dili Eğitimi Dergisi, 7(2), 436-449.
- Dolmacı, M. ve Ertaş, A. (2016). Developing a textbook-based academic Turkish wordlist. International Conference on Teaching and Learning English as an Additional Language, GlobELT 2016, Antalya, Turkey.
- Ekmekçi, V. (2017). Yabancılara Türkçe öğretiminde akademik okuryazarlık öğretimine yönelik bir eylem araştırması (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Erciyes Üniversitesi.
- Eroğlu, S. (2022). Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerdeki akademik Türkçe söz varlığı ile akademik Türkçe ders kitaplarındaki söz varlığı (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Sakarya Üniversitesi.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Dilbilim (Diğer)
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Dilek Fidan
*
0000-0003-1349-580X
Türkiye
Erken Görünüm Tarihi
15 Temmuz 2024
Yayımlanma Tarihi
30 Ekim 2024
Gönderilme Tarihi
25 Aralık 2023
Kabul Tarihi
9 Haziran 2024
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2024 Cilt: 7 Sayı: 2 (Akademik Türkçe Özel Sayısı)