Gastronomi son yılların belki de en çok konuşulan konularından birisi. İlk olarak Fransız yazar Joseph
Berchoux tarafından 1801 yılında kullanılan, Eski Yunanca mide anlamına gelen ile “Gastro” ve kanun, kural
anlamındaki “Nomos” kelimesinden türeyen “Nomy” kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan Gastronomi, yemek
düşkünlüğü, yemekten anlama, yemek bilimi, iyi yemek sanatı anlamlarında kullanılmaktadır. Beslenmek diğer
canlı türleri için kullanılırken, biz insanlar yemek seçiyoruz, yapıyoruz ve yiyoruz. Yemek yediğine inanılan bir
başka grup ise “Doğaüstü Varlıklar”. Yemeğe başlarken eğer “besmele” çekilmezse cinlerin ve şeytanların yemeğe
ortak olduklarına inanılır. Bazı yiyecekler doğaüstü varlıkları beslerken, bazıları ise bu varlıkları kaçırmak için
kullanılır: Soğan, Sarımsak, Şalgam, Loğusa Şerbeti gibi.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | January 3, 2019 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 2 Issue: 2 |