Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Adnan Demircan, Fitne: Kardeşlerin Savaşı

Yıl 2015, Sayı: 4, 165 - 168, 31.12.2015

Öz

Adnan Demircan'ın Fitne : Kardeşlerin Savaşı" adlı eser, önsöz, giriş, iki bölüm ve sonsözden müteşekkildir. Yazar önsöz ve giriş bölümünde günümüz Müslümanlarının karşılaştıkları sorunları sağlıklı bir şekilde değerlendirmenin gerekliliğini, bunların ön yargılardan uzak bir şekilde anlaşılmasının ve çözümlenmesinin gerektiğinden bahseder.
Kitabın birinci bölümünde müellif, sahabe döneminde karşılaştığımız ihtilafların nesnel bir yaklaşımla ele alınmasının mümkün olup olmadığı sorusuna cevap aramaya çalışmıştır.
Yazar ikinci bölümde ise, olguları tespit etmeye çalışmıştır. Ağırlıklı olarak İslâm dünyasında meydana gelen fitnenin üzerinde durmaktadır.
Sonuç bölümünde ise yazar, fazla ayrıntılara girmeden konunun kapsamına uygun bir şekilde İslam tarihinde yaşanan fitneleri ele almıştır. Bu bölümde tarihsel bir olayın anlaşılması ve doğru okunması için, bütünün içinde parça tespitinin yapılması gibi, tarihsel olayın da değerinin tespit edilip ortaya konulması gerektiğini vurgulamıştır.

Kaynakça

  • Adnan Demircan, Fitne: Kardeşlerin Savaşı, İstanbul: Beyan Yayınları, 2015.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Hümeyra Tetik

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2015
Gönderilme Tarihi 20 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 4

Kaynak Göster

ISNAD Tetik, Hümeyra. “Adnan Demircan, Fitne: Kardeşlerin Savaşı”. İlahiyat Araştırmaları Dergisi 4 (Aralık 2015), 165-168.