BibTex RIS Kaynak Göster

Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması

Yıl 2006, Cilt: 8 Sayı: 1, 0 - 0, 01.03.2006

Öz

Bütün birey ve kurumların amacı, yer alacakları faaliyetler ve yerine getireceği roller aracılığıyla “hayatı zenginleştirmektir” veya öyle olmalıdır. Bunu yapmanın yolu ise ahlaki ilke ve değerlerin inşasından geçmektedir. Özellikle günümüzün çalkantılı dünyasında hayatın her an en doğru kararı ve en uygun eylemi talep ettiğini dikkate alarak, hayatın akışını ahlaki bir zemin üzerine oturtmak gerekmektedir. Çalışma hayatına hakim olmuş hudutsuz kazanma, huzursuz yaşama ikilemini “iyi iş + iyi ahlak + iyi yaşam” denkliğine dönüştürmeyi sağlayacak bir girişim gerekmektedir. Bu girişim, zaman ve kültür farklılıklarını aşacak şekilde ahlaki ilke ve değerleri “ortak kod” kabul edecek bir kurumsallaşmayı temsil etmektedir. Çalışma, bu anlayış içerisinde iş ahlakının kurumsallaşmasından ne anlaşıldığını, iş ahlakının kurumsallaşmasında tarafların rolleri üzerinde duracak ve uygulama sonuçlarını tartışacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24JE44CC
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sabahat Kök Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bayrak, S. K. (2006). Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, 8(1).
AMA Bayrak SK. Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması. isguc. Mart 2006;8(1).
Chicago Bayrak, Sabahat Kök. “Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 8, sy. 1 (Mart 2006).
EndNote Bayrak SK (01 Mart 2006) Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 8 1
IEEE S. K. Bayrak, “Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması”, isguc, c. 8, sy. 1, 2006.
ISNAD Bayrak, Sabahat Kök. “Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 8/1 (Mart 2006).
JAMA Bayrak SK. Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması. isguc. 2006;8.
MLA Bayrak, Sabahat Kök. “Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, c. 8, sy. 1, 2006.
Vancouver Bayrak SK. Organizasyonel Kurumsallaşmada Bir Değer Boyutu: İş Ahlakımızın Kurumsallaşması. isguc. 2006;8(1).