BibTex RIS Kaynak Göster

Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza

Yıl 2004, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2004

Öz

İnternetin ve e-ticaretin gelişmesi ve yaygınlaşması, güvenlik problemlerinin çözümüyle yakından ilişkilidir. Güvenlik sorununu; yetkilendirme, www (world wide web) güvenliği ve veri-işlem güvenliği olmak üzere üç açıdan inceleyebiliriz. Bu çalışmada, yetkilendirme ve www güvenliğine kısaca değinildikten sonra, veri-işlem güvenliği üzerinde ayrıntılı olarak durularak, veri işlem güvenliğinde kullanılan, kriptografi, onay kurumu, elektronik noter, elektronik ve sayısal imza gibi yeni güvenlik sistemleri ve teknolojileri incelenecektir.

Yıl 2004, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2004

Öz

Developing and growing of the internet and e-commerce are related to solution of the security problems. We can examine the security problem in three sides. These are authentication, world wide web (www) security and data-transaction security. At this article, first, authentication and www security are referrred briefly, than data-transaction security is referred detailed and new security systems and technologies which is used in the data-transaction security like as cryptography, certification authority, electronic notary, electronic and digital signature are examined.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24RA86RH
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adem Anbar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Anbar, A. (2004). Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, 6(2).
AMA Anbar A. Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza. isguc. Haziran 2004;6(2).
Chicago Anbar, Adem. “Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6, sy. 2 (Haziran 2004).
EndNote Anbar A (01 Haziran 2004) Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6 2
IEEE A. Anbar, “Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza”, isguc, c. 6, sy. 2, 2004.
ISNAD Anbar, Adem. “Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6/2 (Haziran 2004).
JAMA Anbar A. Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza. isguc. 2004;6.
MLA Anbar, Adem. “Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, c. 6, sy. 2, 2004.
Vancouver Anbar A. Veri Transferi Ve İşlem Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Şifreleme Yöntemleri Ve Sayısal İmza. isguc. 2004;6(2).