BibTex RIS Kaynak Göster

Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi

Yıl 2004, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2004

Öz

Küreselleşme, uluslararası rekabet ve müşteri beklentilerindeki değişim gibi birçok gelişme; örgütler için insan kaynaklarının önemini giderek artırmaktadır. Bu noktada örgütsel bağlılık kavramı, modern yönetim kavramları arasında en fazla ilgi toplayan kavramlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek akademisyenler gerekse uygulayıcılar tarafından ilgiyle karşılanmasına rağmen örgütsel bağlılık kavramının henüz net olarak tanımlanamadığı ve çeşitli açılardan kavram kargaşasının (mesleki bağlılık, iş arkadaşlarına bağlılık, sadakat ve itaat gibi kavramlarla) yaşandığı görülmektedir. Bu çalışmada, yaşanan bu kavram kargaşasına bir ölçüde çözüm getirilmeye çalışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24SF28UD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güner Çöl Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çöl, G. (2004). Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, 6(2).
AMA Çöl G. Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi. isguc. Haziran 2004;6(2).
Chicago Çöl, Güner. “Örgütsel Bağlılık Kavramı Ve Benzer Kavramlarla İlişkisi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6, sy. 2 (Haziran 2004).
EndNote Çöl G (01 Haziran 2004) Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6 2
IEEE G. Çöl, “Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi”, isguc, c. 6, sy. 2, 2004.
ISNAD Çöl, Güner. “Örgütsel Bağlılık Kavramı Ve Benzer Kavramlarla İlişkisi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6/2 (Haziran 2004).
JAMA Çöl G. Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi. isguc. 2004;6.
MLA Çöl, Güner. “Örgütsel Bağlılık Kavramı Ve Benzer Kavramlarla İlişkisi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, c. 6, sy. 2, 2004.
Vancouver Çöl G. Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi. isguc. 2004;6(2).