BibTex RIS Kaynak Göster

Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi

Yıl 2004, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2004

Öz

Günümüzde yararlanılan yönetim tekniklerinin bir çoğu endüstriyel imalat işletmesinden gelmektedir ve bundan bütünüyle farklı olan bir çevrede, işletmelerin sürdürülebilir büyüme ve karlılığı yönetmelerine olanak sağlayan ve gelecekte genel yönetimin kullanacağı yeni teknikleri tasarlamaya ve uygulamaya gereksinim duyan şirketler, işletme yönetimi konusunda bir kırılma noktasında bulunmaktadırlar. Yeni ekonomi için geliştirilen yönetim sistemi, geleneksel yaklaşımla karşılaştırıldığında iki konu önemli olmaktadır: Birincisi, modern işletmelerin içinde ve dışında yerine getirilen bütün değer katma görevleri ile ilgili (yeni ürün geliştirme, strateji çalışması ve dış çevreyle ilişki kurma) bilgi ve rapor toplanmasıdır. İkincisi, günlük faaliyetlere ilişkin olarak, operasyonel yönetimle, stratejik yönetim ve stratejik planlama sürecinin daha sıkı biçimde bütünleşik duruma getirilmesi. Yaklaşık iki yüz yıl öncesinde Clausewitz, ''strateji savaşa orduyla birlikte gitmelidir'' diye yazmıştı. Yeni yönetim süreçleri, ölçüm sistemleri ve yeni yazılım uygulamaları, şirket performans sistemini yaşama geçirmede

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24SH49MP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüseyin Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H. (2004). Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, 6(2).
AMA Yılmaz H. Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi. isguc. Haziran 2004;6(2).
Chicago Yılmaz, Hüseyin. “Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6, sy. 2 (Haziran 2004).
EndNote Yılmaz H (01 Haziran 2004) Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6 2
IEEE H. Yılmaz, “Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi”, isguc, c. 6, sy. 2, 2004.
ISNAD Yılmaz, Hüseyin. “Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources 6/2 (Haziran 2004).
JAMA Yılmaz H. Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi. isguc. 2004;6.
MLA Yılmaz, Hüseyin. “Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi”. ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources, c. 6, sy. 2, 2004.
Vancouver Yılmaz H. Şirket Performans Yönetimi: Yeni Çevrede Karlılık Ve Büyümenin Yönetimi. isguc. 2004;6(2).