BibTex RIS Kaynak Göster

Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi

Yıl 2006, Cilt: 26 Sayı: 2 - Cilt: 26 Sayı: 2, 1 - 10, 01.06.2006

Öz

Bu çalışmada laminer zorlanış taşınımla soğutulan sabit hacimli elektronik paket içerisine yerleştirilmiş paralel kartlardan ısı transferi sayısal olarak incelenmiştir.Calışmanın amacı elektronik paketten maksimum ısı transferi için, kartlar arasındaki optimum aralığın belirlenmesidir. Optimum aralığın belirlenmesinde kartlar arasındaki aralıklar eşit varsayılmış, ve basınç düşümü de sabit alınmıştır. Kartlar arasındaki gelişmekte olan laminer hava akışı, kart yüzeylerinde sabit sıcaklık ve sabit ısı akısı ısıl sınır şartlarında incelenmiştir. Sayısal çözümler laminer akışda optimum kart aralığının ısıl sınır şartlara bağlı olmadığını göstermektedir

The Optimum Spacing Between Parallel Heat Generating Boards Cooled by Laminar Forced Convection

Yıl 2006, Cilt: 26 Sayı: 2 - Cilt: 26 Sayı: 2, 1 - 10, 01.06.2006

Öz

Laminar forced convection heat transfer in parallel heat generating board in fixed volume of electronic package is investigated numerically. The main objective of this study is to maximize the total rate of heat transfer from the package to the air that flows through it. The boards are equidistant and the constraint of the optimization procedure is the constant pressure drop maintained across the electronic package for varying spacing of the heatgenerating boards. The optimal board spacing that maximizes the total heat transfer rate is determined. Board surfaces with both uniform temperature and uniform heat flux are considered. The results of the optimization procedure show that the type of thermal boundary condition practically has no effect on the optimal board-to-board spacing

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45TP99KG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hafit Yüncü Bu kişi benim

Özgür Ekinci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 26 Sayı: 2 - Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yüncü, H., & Ekinci, Ö. (2006). Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi. Isı Bilimi Ve Tekniği Dergisi, 26(2), 1-10.
AMA Yüncü H, Ekinci Ö. Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi. Haziran 2006;26(2):1-10.
Chicago Yüncü, Hafit, ve Özgür Ekinci. “Laminer Zorlanmış Taşınım Ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi”. Isı Bilimi Ve Tekniği Dergisi 26, sy. 2 (Haziran 2006): 1-10.
EndNote Yüncü H, Ekinci Ö (01 Haziran 2006) Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi 26 2 1–10.
IEEE H. Yüncü ve Ö. Ekinci, “Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi”, Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi, c. 26, sy. 2, ss. 1–10, 2006.
ISNAD Yüncü, Hafit - Ekinci, Özgür. “Laminer Zorlanmış Taşınım Ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi”. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi 26/2 (Haziran 2006), 1-10.
JAMA Yüncü H, Ekinci Ö. Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi. 2006;26:1–10.
MLA Yüncü, Hafit ve Özgür Ekinci. “Laminer Zorlanmış Taşınım Ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi”. Isı Bilimi Ve Tekniği Dergisi, c. 26, sy. 2, 2006, ss. 1-10.
Vancouver Yüncü H, Ekinci Ö. Laminer Zorlanmış Taşınım ile Soğutulan Isı Üreten Paralel Levhalar Arasındaki En Uygun Aralığın Belirlenmesi. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi. 2006;26(2):1-10.