Bu çalışmada, bir konvektif kurutucuda kurutulan kızılcığın kuruma davranışına, kurutma havası sıcaklığının etkisi deneysel olarak incelenmiştir. Ayrıca, kuru kızılcığın, farklı sıcaklık ve denge bağıl nemlerinde sorpsiyon eğrisi belirlenmiştir. Elde edilen kuruma eğrileri, üç farklı ince tabakalı kurutma modeline yerleştirilmiş (Lewis, Henderson ve Pabis ve iki terimli eksponansiyel) ve kızılcığın kurumasını tanımlamada iki terimli eksponansiyel ve Henderson ve Pabis modellerinin uygun olduğu belirlenmiştir
The present study is aimed at experimentally investigating the drying kinetics of cornelian cherry fruits (Cornus mas L.) in a convective dryer for various values of drying air temperature. Sorption isotherms of the dried cornelian cherry fruit are also determined for different temperatures and equilibrium relative humidity. The experimental moisture data were fitted to some models (namely Henderson and Pabis, Lewis and two-term exponential models) available in the literature. The two-term exponential and Henderson and Pabis models were found to describe the characteristics of cornelian cherry fruits better
Diğer ID | JA83JM45VR |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 28 Sayı: 2 - Cilt: 28 Sayı: 2 |