18. Yüzyılın sonuna kadar termodinamik, enerji – Isı ve iş bilimi olarak anıldı. 18. Yüzyıl boyunca – ya da 18. Yüzyılın sonuna kadar ısı, “kalorik” adı verilen ağırlıksız bir akışkan olarak görüldü. Isı, yüksek sıcaklıktan alçak sıcaklığa doğru akar, enerjisini korurken yararlı iş üretir. 18. yüzyılın mühendisleri, bir makine tasarlanabileceğini ve bu makinede ısı akışından yararlı iş üretilebileceğini biliyorlardı – ISI MAKİNESİ. Bu çalışmada, neredeyse bir yüzyıl içerisinde termodinamik biliminin bir enerji bilimi, mutlak sıcaklık ve entropi olarak nasıl evrimleştiği gösterilecektir. Ayrıca, kullanılabilirliğin (ekserji) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) termodinamik ekolünde ikinci yasa analizleri şimdi içyapısal termodinamiği olarak nasıl ortaya konulduğu ve mühendislik termodinamiğinde enerji sistemlerinin ve enerji sistemlerinin tüm bileşenlerinin analizinde çevreyi korurken, elverişli ve verimli çözümler olarak nasıl kullanılabileceği gösterilmiştir
Until late in the 18th century, thermodynamics was seen as science of energy-Science of heat and work.During the eighteen century- or until late in the 18th century, heat was seen as a weightless fluid called “caloric”.Heat will flow from high temperature to a low temperature producing useful work output conserving heat. 18th century engineers knew that machinery can be designed, and this heat flow can be used to produce useful workHEAT ENGINE. In this study, it will be shown how science of thermodynamics evolved within almost a century, as the science of energy, absolute temperature and entropy. It is also shown that how the availability (Exergy) is introduced as the second law analysis at the school of thermodynamics at MIT and now it can be used in Constructal thermodynamics as workable, efficient solutions in analyzing energy systems and all components of all energy systems while protecting the environment
Other ID | JA83CN68KB |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Volume: 36 Issue: 2 |