Dergi Kurulları

Baş editör

Prof. Dr. Lütfiye DURAK ATA ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY Türkiye

Lütfiye Durak Ata, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 1996, 1999 ve 2004 yıllarında Bilkent Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarına 2004-2005 yılları arasında Korean Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)’te İstatistiksel İşaret İşleme Laboratuvarında devam etti.

2005-2015 yılları arasında YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2015 yılında göreve başladığı İstanbul Teknik Üniversitesinde, 2016-2018 yılları arasında Bilişim Enstitüsü Müdür Yardımcısı, 2018-2020 yılları arasında Bilişim Enstitüsü Müdürü, 2020 yılından itibaren ise Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Halen İTÜ’de araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Durak Ata, yürütücüsü olduğu “Beehub - Bütünleşik Büyük Veri Platformu” projesi ile YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri kapsamında “Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülüne” layık görülmüştür

Kablosuz Haberleşme Sistemleri ve Teknolojileri (Mikro Dalga ve Milimetrik Dalga dahil), Sinyal İşleme

Editör Yardımcıları

Prof. Dr. Kemal BIÇAKCI İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye Web
Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji, Sistem ve Ağ Güvenliği, Veri Güvenliği ve Korunması
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif YAZICI Istanbul Technical University Türkiye
Ağ Oluşturma ve İletişim, Performans Değerlendirmesi, Olasılık Teorisi, Olasılıksal Analiz ve Modelleme, İletişim Mühendisliği, Ağ Mühendisliği, Veri İletişimleri, Sistem Mühendisliği, Stokastik (Olasılıksal) Süreçler

Danışma/editör kurulu

Prof. Dr. Bülent TAVLI TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ağ Oluşturma ve İletişim, Derin Öğrenme, Ağ Mühendisliği, Veri İletişimleri
Prof. Dr. Ertuğrul BAŞAR KOC UNIVERSITY Türkiye
İletişim Mühendisliği, Ağ Mühendisliği, Sinyal İşleme
Prof. Dr. Sema OKTUĞ İstanbul Teknik Ünivrsitesi Türkiye Web

Sema F. Oktuğ,  1987, 1989 ve 1996 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi'nden bilgisayar mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 1996 yılında New York Üniversitesi Politeknik Mühendislik Okulu, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde misafir araştırmacı olarak görev yaptı.
1998 yılından beri görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi,  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2023 yılında emekli oldu. 2015-2022 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Fakültesi dekanı olarak görev yaptı. Araştırma ilgi alanları iletişim protokolleri, iletişim ağlarının modellenmesi ve analizi, kablosuz ağlar, düşük güçlü geniş alan ağları ve akıllı şehirlerde kablosuz iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. IEEE senyör üyesidir. MÜDEK hakemi olarak görev yapmaktadır.

Ağ Oluşturma ve İletişim, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Akış ve Sensör Verileri
Prof. Dr. Ümit AYGÖLÜ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye Web
Kodlama, Bilgi Teorisi ve Sıkıştırma
Prof. Dr. İbrahim ALTUNBAŞ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İletişim Mühendisliği, Kablosuz Haberleşme Sistemleri ve Teknolojileri (Mikro Dalga ve Milimetrik Dalga dahil)
Prof. Dr. İbrahim SOĞUKPINAR GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Türkiye

1982’de İ.T.Ü. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden Lisans, 1985’de İ.T.Ü. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yüksek Lisans, 1995’de İ.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doktora derecelerini aldı.1982-1998 yılları arasında, Deniz Kuvvetleri K.lığının değişik birimlerinde mühendis subay/araştırmacı ve Deniz Harp Okulu’nda Öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1998 yılı’ında kendi isteği ile Dz.K.K.’dan ayrılarak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği bölümü’nde Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. 1999 yılından itibaren GYTE Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanlığına atandı. 2006 yılında doçent, 2012 yılında Prof. oldu. Bilgi ve ağ güvenliği, Bilgisayar Ağları, Bilişim sistemi uygulamaları ve bilgisayarlı görme konularında araştırma yapan/ders veren Prof. Soğukpınar'ın uluslararası ve ulusal konferans ve dergilerde yayınlanmış yüzotuz ad. makalesi bulunmaktadır. Gebze Teknik Üniv.’de 2022 yılına kadar 52 ad. Yüksek lisans , 6 ad .Doktora tezi yöneterek tamamladı. 2012 yılında kamu Siber Güvenlik derneği kurucusu oldu ve 2016 yılına kadar yönetti. 2017 yıl’nda GİZ Bilişim Ar-Ge Eğt.Dnş. ltd. Şti’ini kurdu. Türkçe Bilim diline katkı yapmak amacıyla yayınlanan ABV Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisinin Baş editörü ve Akademik Bilişim Vakfı kurucu/Yönetim kurulu üyesi olan Soğukpınar, halen Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Bölüm Bşk./öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İbrahim Soğukpınar, Prof. Dr. 1982’de İ.T.Ü. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden Lisans, 1985’de İ.T.Ü. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yüksek Lisans, 1995’de İ.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doktora derecelerini aldı.1982-1998 yılları arasında, Deniz Kuvvetleri K.lığının değişik birimlerinde mühendis subay/araştırmacı ve Deniz Harp Okulu’nda Öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1998 yılı’ında kendi isteği ile Dz.K.K.’dan ayrılarak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği bölümü’nde Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. 1999 yılından itibaren GYTE Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanlığına atandı. 2006 yılında doçent, 2012 yılında Prof. oldu. Bilgi ve ağ güvenliği, Bilgisayar Ağları, Bilişim sistemi uygulamaları ve bilgisayarlı görme konularında araştırma yapan/ders veren Prof. Soğukpınar'ın uluslararası ve ulusal konferans ve dergilerde yayınlanmış yüzotuz ad. makalesi bulunmaktadır. Gebze Teknik Üniv.’de 2022 yılına kadar 52 ad. Yüksek lisans , 6 ad .Doktora tezi yöneterek tamamladı. 2012 yılında kamu Siber Güvenlik derneği kurucusu oldu ve 2016 yılına kadar yönetti. 2017 yıl’nda GİZ Bilişim Ar-Ge Eğt.Dnş. ltd. Şti’ini kurdu. Türkçe Bilim diline katkı yapmak amacıyla yayınlanan ABV Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisinin Baş editörü ve Akademik Bilişim Vakfı kurucu/Yönetim kurulu üyesi olan Soğukpınar, halen Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Bölüm Bşk./öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Bilgi ve Bilgi İşleme Bilimleri, Ağ Oluşturma ve İletişim, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji
Son Güncelleme Zamanı: 26.03.2025 09:21:47