BibTex RIS Kaynak Göster

Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 6, 1 - 6, 21.03.2014

Öz

Kromozom İmmunopresipitasyon (ChIP) dizileme translripsiyon faktörlerinin genom boyunca bağlanma bölgelerinin saptanması, histon modifikasyonları ve kromotin modifiye edici proteinlerin araştırılmasında kullanılabilir. Bu makalede bu uygulamalardan sadece transkripsiyon faktörü bağlanma bölgelerinin tespitinde ChIP dizileme yönteminin uygulanması tartışılacaktır. Transkripsiyon faktörlerinin genom boyunca bağlanma bölgelerinin saptanması, evrimin , embriyonik gelişimin ve hastalıkların gelişimine neden olan biyolojik süreçlerin altında yatan transkripsiypon düzenleyici ağların anlaşılması için son derece önemlidir. ChIP dizileme metodunda bir transkripsiyon faktörünün bağlandığı DNA parçacıkları ChIP ile elde edilir ve yüksek verimli dizileme uygulanarak dizilenir. Son yıllarda geliştirilmiş olan ChIP dizileme yönteminin önceki yöntemlere göre birçok avantajı bulunmasına rağmen hala çözülmesi gereken bazı zorluklar vardır. Bu makalede bu zorluklardan ve uygulanması gereken stratejilerden bahsedilecektir.

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 6, 1 - 6, 21.03.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Sema Sırma-ekmekçi Bu kişi benim

Neslihan Abacı Bu kişi benim

Çağrı Güleç Bu kişi benim

Duran Üstek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Sırma-ekmekçi, S., Abacı, N., Güleç, Ç., Üstek, D. (2014). Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, 3(6), 1-6.
AMA Sırma-ekmekçi S, Abacı N, Güleç Ç, Üstek D. Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. Mart 2014;3(6):1-6.
Chicago Sırma-ekmekçi, Sema, Neslihan Abacı, Çağrı Güleç, ve Duran Üstek. “Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) Ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 3, sy. 6 (Mart 2014): 1-6.
EndNote Sırma-ekmekçi S, Abacı N, Güleç Ç, Üstek D (01 Mart 2014) Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 3 6 1–6.
IEEE S. Sırma-ekmekçi, N. Abacı, Ç. Güleç, ve D. Üstek, “Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması”, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 3, sy. 6, ss. 1–6, 2014.
ISNAD Sırma-ekmekçi, Sema vd. “Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) Ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 3/6 (Mart 2014), 1-6.
JAMA Sırma-ekmekçi S, Abacı N, Güleç Ç, Üstek D. Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2014;3:1–6.
MLA Sırma-ekmekçi, Sema vd. “Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) Ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 3, sy. 6, 2014, ss. 1-6.
Vancouver Sırma-ekmekçi S, Abacı N, Güleç Ç, Üstek D. Kromozom İmmunopresipitasyon Metodu (ChIP Dizileme) ile Transkripsiyon Faktörü Bağlanma Bölgelerinin Saptanması. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2014;3(6):1-6.