BibTex RIS Kaynak Göster

PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 20.12.2010

Öz

Türkiye'de 1961 Anayasası ile kaynakların verimli kullanılması ve kalkınmanın hızlandırılması amacıyla, ülkenin ekonomik, sosyal, eğitimsel ve kültürel planlama hizmetlerinin bir bütünlük içerisinde gerçekleştirilebilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kurulmuştur. 1963 yılından itibaren beş yıllık kalkınma planları uygulanmaya başlanmıştır. Kalkınma planlarında diğer özelliklerin yanı sıra, eğitimde izlenecek temel politikalar, ilkeler ve gerçekleştirilecek hedefler de yer almıştır. Bu çalışmada; planlı kalkınma dönemleri itibariyle yükseköğretimde sağlanan değişme, gelişme ve gerçekleşmeler ortaya koyulmaya ve buna ilişkin değerlendirmeler yapılmaya çalışılmıştır.

 

Anahtar Kelimeler: Plan, Kalkınma Planı, Yükseköğretim.

 

ABSTRACT

 

State Planning Organization was founded with 1961 law in Turkey in order to use the resources productively, to accelerate the development; and to enable the economic, social, educational and cultural planning services in a unified way. The five-year development plans have been implemented since 1963. In addition to other points, the main politics, principles and targets to be pursued in education have been included in development plans. This study aims to offer the analysis and evaluation of the changes, improvements and achieved goals in higher education system in planned development periods.

 

Key words: Plan, Development Plan, Higher Education.

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 20.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Hoşgörür Bu kişi benim

Tuğba Hoşgörür Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Hoşgörür, V., & Hoşgörür, T. (2010). PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER. HAYEF Journal of Education, 8(1).
AMA Hoşgörür V, Hoşgörür T. PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER. HAYEF Journal of Education. Aralık 2010;8(1).
Chicago Hoşgörür, Vural, ve Tuğba Hoşgörür. “PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER”. HAYEF Journal of Education 8, sy. 1 (Aralık 2010).
EndNote Hoşgörür V, Hoşgörür T (01 Aralık 2010) PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER. HAYEF Journal of Education 8 1
IEEE V. Hoşgörür ve T. Hoşgörür, “PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER”, HAYEF Journal of Education, c. 8, sy. 1, 2010.
ISNAD Hoşgörür, Vural - Hoşgörür, Tuğba. “PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER”. HAYEF Journal of Education 8/1 (Aralık 2010).
JAMA Hoşgörür V, Hoşgörür T. PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER. HAYEF Journal of Education. 2010;8.
MLA Hoşgörür, Vural ve Tuğba Hoşgörür. “PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER”. HAYEF Journal of Education, c. 8, sy. 1, 2010.
Vancouver Hoşgörür V, Hoşgörür T. PLANLI DÖNEMDE YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ GELİŞMELER. HAYEF Journal of Education. 2010;8(1).