TÜRKİYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Sayı: 35 22 Kasım 2011
  • Pelin Özden
PDF İndir
TR

TÜRKİYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Öz

Bu arastirmanin amaci kentsel dönüsüm olgusunu planlama, mevzuat ve yönetim tabaninda bir yaklasim olarak ele almak suretiyle, Türkiye’de kentsel dönüsümün uygulanabilirligini irdelemek ve bu konuda öneriler olusturmaktir. Çalismada, ülkemizin planlama süreci ve mevzuati içinde kentsel dönüsümün yeri konusunda Ankara, Izmir ve Istanbul’da yapilan yerel yönetimler arastirmasinin sonuçlarini da içeren saptamalar yapilacak; sonuç olarak öneriler sunulacaktir. Öneriler Türkiye’de sürekli bir devingenlik iç inde bulunan kentlerin sürdürülebilirligini saglamanin temel kurallarindan olan kentsel dönüsümü etkin kilmak üzere ilkelerin saptanmasi, planlama, mevzuat ve yönetim zemininde yapilmasi gerekli düzenlemelerden olusmaktadir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Pelin Özden Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

22 Kasım 2011

Gönderilme Tarihi

22 Kasım 2011

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2006 Sayı: 35

Kaynak Göster

APA
Özden, P. (2011). TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, 35, 215-233. https://izlik.org/JA38UD48WM
AMA
1.Özden P. TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi. 2011;(35):215-233. https://izlik.org/JA38UD48WM
Chicago
Özden, Pelin. 2011. “TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER”. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, sy 35: 215-33. https://izlik.org/JA38UD48WM.
EndNote
Özden P (01 Kasım 2011) TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi 35 215–233.
IEEE
[1]P. Özden, “TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER”, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, sy 35, ss. 215–233, Kas. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA38UD48WM
ISNAD
Özden, Pelin. “TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER”. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi. 35 (01 Kasım 2011): 215-233. https://izlik.org/JA38UD48WM.
JAMA
1.Özden P. TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi. 2011;:215–233.
MLA
Özden, Pelin. “TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER”. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, sy 35, Kasım 2011, ss. 215-33, https://izlik.org/JA38UD48WM.
Vancouver
1.Pelin Özden. TÜRKİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Kasım 2011;(35):215-33. Erişim adresi: https://izlik.org/JA38UD48WM