BibTex RIS Kaynak Göster

TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA

Yıl 2010, Sayı: 2, 45 - 54, 20.01.2012

Öz

OZET

Bir uretim biriminin verimliliğinden anlasılan tum uretim faktorlerinin verimliliğini kapsayan toplam faktor verimliliğidir. Solow'un

 

artık yaklasımına gore toplam faktor verimliliğinin tek kaynağı teknik ilerlemedir. Bu calısmada, Turkiye ozel imalat sanayi uclu ana iktisadi faaliyet kollarında toplam faktor verimliliğinin kaynağı olarak teknik etkinlik, stokastik uretim sınırı yaklasımı ile kesit veri kullanılarak tahmin edilmektedir. 1985 ve 1990 yıllarında, artıktaki değisimlerin cok buyuk bir bolumunu teknik etkinsizlik acıklamaktadır. 1995 yılında ise bu değisimler, rastlantısal etkiler tarafından acıklanmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Önder Yerlikaya

Yayımlanma Tarihi 20 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yerlikaya, Ö. (2012). TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA. Sosyal Bilimler Dergisi(2), 45-54.
AMA Yerlikaya Ö. TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA. Sosyal Bilimler Dergisi. Ocak 2012;(2):45-54.
Chicago Yerlikaya, Önder. “TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA”. Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2 (Ocak 2012): 45-54.
EndNote Yerlikaya Ö (01 Ocak 2012) TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA. Sosyal Bilimler Dergisi 2 45–54.
IEEE Ö. Yerlikaya, “TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA”, Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, ss. 45–54, Ocak 2012.
ISNAD Yerlikaya, Önder. “TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA”. Sosyal Bilimler Dergisi 2 (Ocak 2012), 45-54.
JAMA Yerlikaya Ö. TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA. Sosyal Bilimler Dergisi. 2012;:45–54.
MLA Yerlikaya, Önder. “TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA”. Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, 2012, ss. 45-54.
Vancouver Yerlikaya Ö. TOPLAM FAKTÖR VERİMLİLİĞİNİN BİR BİLEŞENİ OLARAK TEKNİK ETKİNLİK: STOKASTİK ÜRETİM SINIRI YAKLASIMI İLE TÜRKİYE ÖZEL İMALAT SANAYİ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA. Sosyal Bilimler Dergisi. 2012(2):45-54.