Izmir Journal of Management
İZMİR YÖNETİM DERGİSİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
80. Yılında
ÖZEL SAYI MAKALE ÇAĞRISI
DİJİTAL DÖNÜŞÜM: Kurumsal ve Yönetsel Yansımalar
Konuk Editörler
Prof. Dr. Özlem ÇAKIR
Dokuz Eylül Üniversitesi,
Prof. Dr. Nuri BAŞOĞLU
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Prof. Dr. Ali ÖZDEMİR
Dokuz Eylül Üniversitesi
Prof. Dr. Ethem DUYGULU
Dokuz Eylül Üniversitesi,
Prof. Dr. Engin ÖZGÜL
Dokuz Eylül Üniversitesi
Prof. Dr. Erdal ÖZKOL
Dokuz Eylül Üniversitesi
Son Gönderme Tarihi: 31 Mart 2025
Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2025
Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yayın hayatına devam eden "(İYD) İZMİR YÖNETİM DERGİSİ”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kuruluşunun
80.Yıl etkinlikleri kapsamında “DİJİTAL DÖNÜŞÜM” Temalı Mayıs 2025 tarihinde yayınlanacak ÖZEL SAYISI için “MAKALE KABULÜNE” başlamıştır. Makale gönderimi için “Makale Gönder” butonunu tıklayınız ve Özel Sayı Seçeneğini işaretleyiniz.
AMAÇ VE KAPSAMDijital dönüşüm, kurumların hızla değişen teknolojiye ayak uydurabilmesi için vazgeçilmez bir süreç haline gelmiştir. Bu dönüşüm, sadece teknolojik altyapıları yenilemekle kalmamakta, aynı zamanda iş modellerini, stratejilerini, müşteri ve paydaş etkileşimlerini de köklü bir şekilde değiştirmektedir. 12. Kalkınma Planında temel amaç ve hedef olarak gösterilen dijital dönüşüm, özellikle şirketlerin rekabette öne çıkmalarını sağlamaktadır. Yapay zeka destekli çözümler, işletmelere daha hızlı ve doğru kararlar alabilme yeteneği kazandırmaktadır. Ayrıca, dijital platformlar sayesinde küresel pazarlara erişim kolaylaşmakta, dijital araçlar, müşteri ve paydaş beklentilerini daha iyi anlamayı ve karşılamayı mümkün kılmaktadır. Öte yandan, otomasyon ve dijital çözümler, otomasyona dayalı olmayan süreçleri ortadan kaldırarak operasyonel verimliliği artırmakta, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Sonuç olarak, yapay zeka, makine öğrenimi ve veri analitiği alanındaki köklü değişim ve gelişmeler sonucu ortaya çıkan akıllı sistemleri daha etkin bir şekilde yönetebilen kurumlar, rekabette öne çıkarak sürdürülebilir başarı elde edeceklerdir. Dijital dönüşümün kurumlara sunduğu/sunacağı fırsatlar ve zorluklar göz önüne alındığında, bu özel sayının amacı, yeni teorileri keşfederek, mevcut teorileri ve görgül araştırma alanlarını genişleterek ve yeniden yönlendirerek kurum ve kuruluşları yönetmede Dijital Dönüşümün Rolünü araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda, özel sayı nicel veya nitel veriler kullanan tümdengelimli, tümevarımlı görgül çalışmalara ve güçlü kuramsal/kavramsal makalelere açıktır. Özel Sayı, Dijital Dönüşüm teması çerçevesinde aşağıdaki konular ile yazarların ilişkili gördükleri diğer alt konulara açıktır.
BAZI OLASI KONULAR (Bunlarla Sınırlı Değildir)
Dijital İnovasyon ve Yeni İş Modelleri
Dijital Dönüşüm ve İnsan Kaynakları Yönetimi
Çalışma Yaşamı ve Dijital Dönüşüm
Stratejik Yönetim ve Dijital Dönüşüm
Kurumsal yönetimde Dijital Dönüşüm
Pazarlamada Dijital dönüşüm
Yeni Ürün tasarımı ve Dijital Dönüşüm
Dijital Üretim Planlaması ve Talep Tahmin Yöntemleri
Makine Öğrenmesi Tabanlı Karar Destek Sistemleri
Derin Öğrenme ile Proses ve Üretim Optimizasyonu
Büyük Veri Analitiği ile Karar Destek Modelleri
Dijital Dönüşüm ile Operasyonel Verimlilik Artırma
Muhasebede ve Denetimde Yapay Zekâ Uygulamaları
Sermaye Piyasalarında Dijital Dönüşüm
Dijital Dönüşüm ve Fintek Çözümleri
Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm
Dijital Etik ve Veri Gizliliği İlkeleri
Dijital Yasal Uyumluluk ve Regülasyonlar
Dijital Risk Yönetimi ve Siber Güvenlik Stratejileri
KOBİ’lerde Dijital Dönüşüm
Dijital Dönüşümdeki Güçlükler
Dijital Dönüşümde Güncel yaklaşımlar
Son Gönderme Tarihi: 31 Mart 2025
Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2025
Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yayın hayatına devam eden "İZMİR YÖNETİM DERGİSİ (İYD)”, Index Copernicus International (ICI) Journals Master List” tarafından taranan, ulusal ve uluslararası indekslerde yer alma çalışmaları devam eden, Temmuz ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak Türkçe ve İngilizce makaleleri yayınlamayı amaç edinen, hakemli, açık erişimli çevrimiçi bilimsel bir dergidir. Dergi, insan kaynakları yönetimi, örgütsel davranış, stratejik yönetim, örgüt kuramları, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, pazarlama, finans, muhasebe, bilgi teknolojileri ve sistemleri, girişimcilik, sürdürülebilirlik, inovasyon ve uluslararası işletmecilik alanlarında gönderilecek özgün nicel/nitel görgül ve sistematik literatür incelemesi şeklinde üretilen makalelere açıktır. Ayrıca, yukarıdaki alanlarla ilgili disiplinler arası yazılar da değerlendirme sürecine alınır.