Bu
çalışmada (Camellia
sinensis) çay çiçeğinin antioksidan aktivitesi, toplam flavonoid
içeriği, toplam fenolik içeriği ve yüksek performanslı sıvı kromatografi (HPLC)
ile fenolik içeriği ve şeker içeriği, antimikrobiyal aktivitesi incelendi ve
istatistiksel olarak değerlendirildi.
Yapılan
çalışmada bazı önemli sonuçlar bulundu; Toplam fenolik içerik (mg GAE - g),
28.641 ± 0.742; Toplam flavonoid içeriği (mg Quercetin - g), 16.393 ± 0.033;
Antioksidan aktivite, DPPH (1,1-difenil-2-pikrilhidrazil radikal) Radikal
Temizleme aktivitesi(Trolox mg - mL), 0.0843 ± 0.001. Bu çalışmada, çay
çiçeğinden elde edilen metanolik özün, 2,2-difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH)
serbest radikal temizleme aktivitesi analizinde güçlü antioksidan aktiviteye
sahip olduğu bulundu.
Çay
çiçeği metanolik ekstraktından tanımlanan ana fenolik bileşik, kateşin 128.126
mg - kg dir. Suda çözünür şeker içerği, oda sıcaklığında ve 100 ° C’ de ekstrakte edilen numuneden ve HPLC ile tespit
edildi. Şeker içeriğinin fruktoz, glukoz ve sükrozdan oluştuğu bulundu.
Numuneler ısıtıldığında şeker içeriklerinin neredeyse iki kat arttığı tespit
edildi. Ayrıca çay çiçeğinin antimikrobiyal aktivitesine bakıldı ve Micrococcus
luteus’a karşı en duyarlı olduğu tespit edildi.
Çay çiçeği Camellia sinensis Antioksidan aktivite Fenolik içerik antimikrobiyal aktivite HPLC
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 11 Kasım 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |