BibTex RIS Kaynak Göster

Güzel, Özgün ve İyi Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi

Yıl 2017, Cilt: 2 Sayı: 3S, 585 - 596, 01.09.2017

Öz

Bu çalışmada kimilerine göre bir kültür ögesi olan kimilerine göre ise yemek sanatı olan
gastronomi olgusunun güzeli arayış felsefesi içerisinde irdelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda
gastronomi, gastronomi turizmi olguları ve çeşitli gastronomi akımları literatür taraması ile
incelenmiştir. Sonuç olarak diğer kültür ve sanat unsurlarında olduğu gibi yalnızca gastronomi
kavramının bile iyi, güzel yemeğe ulaşma anlamında bu felsefe içerisinde değerlendirilebileceği, buna
bağlı olarak kişilerin bu yemeklere ulaşmak için gastronomi turizmine katıldıkları anlaşılmıştır.
Bunun dışında güzelin göreceli bir kavram olmasından hareketle farklı kesimlerin güzel yemeğe
ulaşma konusunda farklı yöntemlere ve felsefeleri olduğu görülmüştür. Bundan sonrada kişilerin güzel
ve özgün yiyecekler ortaya çıkarma ve bunlara ulaşma konusunda daha farklı akımlar oluşturacağı ve
denemeler yapacağı da su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yıl 2017, Cilt: 2 Sayı: 3S, 585 - 596, 01.09.2017

Öz

In this study, it is aimed to examine the gastronomy phenomenon, which some people define as a cultural object, and some people define as an art of cooking, in the philosophy of the beautiful search. In this context, gastronomy, cases of gastronomy tourism and various gastronomic currents have been examined by literature review. As a result, it is understood that only the concept of gastronomy can be appreciated in this philosophy in terms of reaching good food, as it is in other culture and artistic elements, and accordingly people are participating in gastronomic tourism in order to reach these dishes. Apart from that, within the scope of beauty being a relative concept, it has been seen that groups to reach to good food have reached different ways and philosophies. After that, it is an unquestionable fact that people will come up with different trends in discovering and reaching beautiful and original foods, and that they will make experiments

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA43ZT43BY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serdar Sünnetçioğu Bu kişi benim

Ferah Özkök Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 3S

Kaynak Göster

APA Sünnetçioğu, S., & Özkök, F. (2017). Güzel, Özgün ve İyi Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi. Journal of Awareness, 2(3S), 585-596.