OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1

Cilt: 2 Sayı: 1 1 Temmuz 2017
  • Berna Hasanbaşoğlu
  • Özlem Durgun
PDF İndir
TR EN

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1

Öz

Günümüzde bilim ve teknolojinin de gelişmesiyle eğitime verilen önem daha da artmıştır. Aynı zamanda toplumdaki bireylerin tüketici olarak mal ve hizmet alımlarındaki tercih ve taleplerine yönelik davranışları da farklılaşmıştır. Bireylerin tüketici olarak mal ve hizmet alımlarındaki tercihlerini etkileyen faktörler olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada öncelikle ailelerin hizmet aldıkları okul öncesi eğitim kurumu tercihlerini etkileyen faktörlerin araştırılması amaçlanmıştır. Araştırmanın kapsamına Trabzon ilindeki devlet ve özel kuruluş olmak üzere 13 anaokulu ve ana sınıfına devam eden öğrencilerin velileri alınmış olup toplam 500 kişi araştırmaya dahil edilmiştir. Araştırma anket uygulaması yöntemi ile yapılmış olup, tarama modelinde betimsel bir araştırma özelliğindedir. Anket uygulaması ile edilen veriler SPSS’20 istatistik programı ile analiz edilmiş olup, analizde tanımlayıcı testler ve varyans analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda tüketici olarak ailelerin okul öncesi eğitim kurumu tercihlerini etkileyen okula, okul personeline, velilerin sosyo-ekonomik durumlarına, kurumdaki eğitime ilişkin faktörler olduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Berna Hasanbaşoğlu Bu kişi benim

Özlem Durgun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Temmuz 2017

Gönderilme Tarihi

1 Temmuz 2017

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Hasanbaşoğlu, B., & Durgun, Ö. (2017). OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1. JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy, 2(1), 163-179. https://izlik.org/JA84GJ85ZJ
AMA
1.Hasanbaşoğlu B, Durgun Ö. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1. JOEEP. 2017;2(1):163-179. https://izlik.org/JA84GJ85ZJ
Chicago
Hasanbaşoğlu, Berna, ve Özlem Durgun. 2017. “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1”. JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy 2 (1): 163-79. https://izlik.org/JA84GJ85ZJ.
EndNote
Hasanbaşoğlu B, Durgun Ö (01 Temmuz 2017) OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1. JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy 2 1 163–179.
IEEE
[1]B. Hasanbaşoğlu ve Ö. Durgun, “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1”, JOEEP, c. 2, sy 1, ss. 163–179, Tem. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA84GJ85ZJ
ISNAD
Hasanbaşoğlu, Berna - Durgun, Özlem. “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1”. JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy 2/1 (01 Temmuz 2017): 163-179. https://izlik.org/JA84GJ85ZJ.
JAMA
1.Hasanbaşoğlu B, Durgun Ö. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1. JOEEP. 2017;2:163–179.
MLA
Hasanbaşoğlu, Berna, ve Özlem Durgun. “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1”. JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy, c. 2, sy 1, Temmuz 2017, ss. 163-79, https://izlik.org/JA84GJ85ZJ.
Vancouver
1.Berna Hasanbaşoğlu, Özlem Durgun. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE TÜRKİYE’NİN TRABZON İLİNDE AİLELERİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ARAŞTIRILMASI1. JOEEP [Internet]. 01 Temmuz 2017;2(1):163-79. Erişim adresi: https://izlik.org/JA84GJ85ZJ

The sole purpose of JOEEP is to be a prestigious journal which contributes to scientific knowledge. In order to keep this purpose, JOEEP, adopts and follows the publication policies of world’s prestigious scientific journals. All original and qualified works which may contribute to the scientific knowledge, are evaluated through a rigorous editorial and peer review process. Hereby, JOEEP is a peer reviewed and scientific journal. It strictly depends on the scientific principles, rules and ethical framework that are required to this qualification.

JOEEP is published as two issues per year June and December and all publication policies and processes are conducted according to the international standards. JOEEP accepts and publishes the research articles in the fields of economics, political economy, fiscal economics, applied economics, business economics, labour economics and econometrics. JOEEP, without depending on any institution or organization, is a non-profit journal that has an International Editorial Board specialist on their fields. All “Publication Process” and “Writing Guidelines” are explained in the related title and it is expected from authors to Show a complete match to the rules. JOEEP is an open Access journal.